• Αναζήτηση
 • Στον εισαγγελέα οι εννέα Τούρκοι συλληφθέντες

  Στη Δικαιοσύνη θα οδηγηθούν σήμερα τα εννέα φερόμενα μέλη του DHKP-C, που συνελήφθησαν κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα, μετά το σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος τους.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στη Δικαιοσύνη θα οδηγηθούν σήμερα Τετάρτη τα εννέα άτομα, που συνελήφθησαν κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα και φέρεται να είναι μέλη του DHKP-C.

  Εναντίον των οκτώ ανδρών και της μιας γυναίκας, σχηματίστηκε δικογραφία από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση.

  Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπόθεση του ταχύπλοου που είχε κατασχεθεί στις Οινούσες τον Ιούλιο του 2013, γιατί μετέφερε βαρύ οπλισμό που προοριζόταν για την Τουρκία και συγκεκριμένα για την οργάνωση DHKP-C.

  Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

  Στα τρία διαμερίσματα που έγιναν το πρωί της Τρίτης οι συλλήψεις των παραπάνω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός τεχνολογικού και ψηφιακού υλικού, εκρηκτικά καθώς και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

  Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτός των άλλων, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι CZ.

  Τόσκας: Δεν μας βοήθησαν οι Τούρκοι

  «Η Ελληνική Αστυνομία δεν δουλεύει ευκαιριακά, αλλά με σύστημα», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απαντώντας σε ερώτηση για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., συμπληρώνοντας πως «δουλεύει με βάση ενδείξεις για την αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών».

  «Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μας προσανατολίζουν στο ότι τα άτομα που συνελήφθησαν προετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Τόσκας, υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρξε συνεργασία με αρχές άλλου κράτους ούτε υπήρχαν πληροφορίες από τις τουρκικές αρχές.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk