• Αναζήτηση
 • Νέα συζήτηση στο ΣτΕ για την ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους

  To ζήτημα της ανέγερσης του Ισλαμικού Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού έφτασε για άλλη μία φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  To ζήτημα της ανέγερσης του Ισλαμικού Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού έφτασε για άλλη μία φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

  Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Αθηνά» και 153 κάτοικοι του Βοτανικού και της Αττικής οι οποίοι δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ζητούν την ακύρωση της απόφασης που αφορά την λήψη αστυνομικών μέτρων για την ασφάλεια των έργων κατασκευής.

  Η αίτηση συζητήθηκε στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο και εισηγήτρια την πάρεδρο Ουρανία Νικολαράκου. Ο Σύλλογος και οι 153 κάτοικοι, μερικοί από τους οποίους ήταν παρόντες κατά την ακροαματική διαδικασία, υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο χώρο του Βοτανικού και ειδικά στο τμήμα επί της Ιεράς Οδού 114 που υπάρχει ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας-Παναγιάς Ελευθερώτριας για να τελέσουν θεία λειτουργία. Με αυτή την αστυνομική απαγόρευση, υποστήριξαν παρεμποδίζεται η άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

  Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk