• Αναζήτηση
 • Διώξεις για τους εννέα τούρκους συλληφθέντες

  Βαρύτατες ποινικές διώξεις άσκησαν οι εισαγγελικές αρχές σε βάρος των εννέα συλληφθέντων τουρκικής και κουρδικής καταγωγής. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται εισαγγελική διάταξη για δημοσιοποίηση στοιχείων της ταυτότητάς τους.

  Βαρύτατες ποινικές διώξεις άσκησαν οι εισαγγελικές αρχές σε βάρος των εννέα συλληφθέντων τουρκικής και κουρδικής καταγωγής. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν  προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται εισαγγελική διάταξη για δημοσιοποίηση στοιχείων της ταυτότητάς τους.

  Οι ίδιοι καταγγέλλουν άγριο ξυλοδαρμό και αρνούνται τις κατηγορίες.
  Αναλυτικότερα, τα εννέα άτομα, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, καθώς φέρονται να συμμετείχαν στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο και στόχευαν σε επίθεση κατά του πρωθυπουργού Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα στις 6 και 7 Δεκεμβρίου.
  Έξω από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βρέθηκαν 15 αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ των κατηγορούμενων ενώ ανήρτησαν και πανό.
  Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για:
  – Συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση
  – Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών
  – Τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών,
  – Πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγραφων
  – Διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής
  – Παράνομη οπλοκατοχή (σουγιάδες που κατασχέθηκαν) και
  – Παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

  Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τις συνηγόρους τους, Αλέκα Ζορμπαλά και Ιωάννα Κούρτοβικ, υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται» καθώς οι ίδιοι «είναι πρόσφυγες, που είτε ζητούν άσυλο, είτε έχουν λάβει».
  «Πιστεύουν ότι η σύλληψή τους είναι ένα δωράκι ή αλλιώς μια ένδειξη καλής θέλησης της κυβέρνησης, ενόψει της άφιξης Ερντογάν στη χώρα» δήλωσε η Αλέκα Ζορμπαλά και πρόσθεσε ότι «είναι αγωνιστές που μάχονται ενάντια σε ένα φασιστικό καθεστώς, ενάντια σε χιλιάδες διώξεις. Αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με τρομοκρατία».
  Οσο για τα ευρήματα που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας, ισχυρίζονται ότι πρόκειται για αντικείμενα τα οποία «πορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι» και τα οποία είναι «ανάξια λόγου». Αναφορικά με τα πιστόλια που κατασχέθηκαν, αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα αλλά και ότι μέσα στα διαμερίσματα που συνελήφθησαν, «δεν υπήρχε όπλο».
  Οι κατηγορούμενοι καταγγέλλουν μέσω των συνηγόρων τους και «βαρύτατο και βάναυσο τραυματισμό» τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και έξω από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Όπως εξήγησε η Αλέκα Ζορμπαλά, οι συλληφθέντες «ήταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση από 25 άνδρες της αντιτρομοκρατικής, επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορέσουν να πιουν νερό. Και επειδή φώναξαν συνθήματα για την αξιοπρέπειά τους, τους έκαναν κανονική επίθεση». Μάλιστα η συνήγορος διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία των κατηγορούμενων έχουν χτυπηθεί όχι μόνο κατά τη σύλληψή τους, αλλά και στη ΓΑΔΑ, ενώ ένας εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του κάνουν ράμματα.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk