• Αναζήτηση
 • Απολογούνται οι 11 για διακίνηση ναρκωτικών με ταχύπλοο

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή έλαβαν από τον ανακριτή, οι 11 συλληφθέντες (δύο Ελληνες,δύο Ιταλοί, ένα Βούλγαρος και έξι Αλβανοί) που εμπλέκονται στη μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης περίπου 1,6 τόνων με ταχύπλοο σκάφος από την Αλβανία στην Ελλάδα.

  Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο ένας εκ των συλληφθέντων και για ένταξη από κοινού οι υπόλοιποι, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ επάγγελμα λόγο ποσού, καθώς η αξία ξεπερνά τα 75.000 ευρώ.

  Ο ένας εκ των συλληφθέντων επίσης κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και άλλοι τρείς επίσης για πλαστογραφία και αντίσταση.

  Ο ένας Ιταλός υπήκοος μαζί με δύο ακόμα άτομα αλβανικής καταγωγής επέβαιναν στο ταχύπλοο σκάφος , στο εσωτερικό του οποίου σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που υπερβαίνει τον ενάμισι τόνο.

  Το πσκάφος που παρακολουθείτο εδώ και καιρό αφού παρέλαβε το φορτίο της ακατέργαστης κάνναβης από τις αλβανικές ακτές όταν εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων άρχισε η καταδίωξή του από σκάφος του Λιμενικού ενώ υπήρξε εμπλοκή και ανταλλαγή πυρών.

  Το ταχύπλοο με τις ναρκωτικές ουσίες ακινητοποιήθηκε τελικά στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Κέας μετά από ρίψη στοχευμένων βολών από ελεύθερους σκοπευτές της μονάδας υποβρυχίων αποστολών που επέβαιναν σε ελικόπτερο του Λιμενικού.

  Για την υπόθεση αναζητούνται και άλλα άτομα ενώ διερευνώνται οι διασυνδέσεις των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το φάσμα της παράνομης δραστηριότητάς τους.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk