• Αναζήτηση
 • Ανοίγουν οι φάκελοι εγκλείστων που εκτίουν ποινή σε ψυχιατρεία

  Το ευαίσθητο πεδίο της ψυχικής ασθένειας - «άβατο» για τη Δικαιοσύνη, αγγίζει η πρωτοβουλία της εισαγγελέως του

  Το ευαίσθητο πεδίο της ψυχικής ασθένειας – «άβατο» για τη Δικαιοσύνη, αγγίζει η πρωτοβουλία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, να ανοίξουν οι φάκελοι 125 πασχόντων, οι περισσότεροι εκ των οποίων παραμένουν στα αζήτητα δημόσιων ψυχιατρείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

  Με εντολή της ανώτατης λειτουργού, έχουν ήδη οριστεί δυο εισαγγελείς, ένας σε κάθε πόλη, οι οποίοι και θα μελετήσουν τους φακέλους των ασθενών, τις δικαστικές αποφάσεις που τους έθεσαν σε καθεστώς ελλείψεως καταλογισμού, αλλά και το κατά πόσο υφίστανται σήμερα οι λόγοι εγκλεισμού τους.
  Πρόκειται συγκεκριμένα για 55 πρόσωπα στο δημόσιο ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης και 75 στα ψυχιατρικά καταστήματα της Αθήνας, το Δαφνί και το Δρομοκαΐτειο, τα οποία – σύμφωνα με πηγές – μετρούν δεκαετίες στα ιδρύματα,  έχοντας πολλές φορές χάσει πλήρως την επαφή με το οικογενειακό τους περιβάλλον.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk