• Αναζήτηση
 • Συνάντηση Αβραμόπουλου – Ερντογάν για το μεταναστευτικό

  «Ο Ερντογάν προσδοκά η επικείμενη επίσκεψη στην Ελλάδα να είναι καταλύτης για περαιτέρω εμβάθυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε όλους τους τομείς», τόνισε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας στην Άγκυρα όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το μεταναστευτικό.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Ο Ερντογάν προσδοκά η επικείμενη επίσκεψη στην Ελλάδα να είναι
  καταλύτης για περαιτέρω εμβάθυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε όλους
  τους τομείς», τόνισε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση
  που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας στην Άγκυρα όπου συζητήθηκε μεταξύ
  άλλων και το μεταναστευτικό.

  «Όπως ήταν φυσικό, αναφερθήκαμε και στην επικείμενη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα, η επιτυχία της οποίας μπορεί να εγκαινιάσει μια καινούρια εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σχέσεις οι οποίες έχουν βεβαίως δοκιμασθεί πολλές φορές στο παρελθόν αλλά που τα τελευταία χρόνια έχουν σαφώς βελτιωθεί και θα μπορούσαν ακόμα περισσότερο να βελτιωθούν στο μέλλον επ’ ωφελεία και των δυο λαών και χωρών αλλά και της ευρύτερης γειτονιάς μας» ανέφερε ο Επίτροπος και πρόσθεσε:

  «Η αίσθησή μου είναι ότι προσβλέπει στην επίσκεψη αυτή και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι για την ίδια περίοδο ακύρωσε συμμετοχή σε πάρα πολύ σημαντικά γεγονότα για να είναι στην Ελλάδα. Προσβλέπει και προσδοκά αυτή η επίσκεψη να είναι καταλύτης για περαιτέρω καλλιέργεια των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε όλους τους τομείς».

  Συζήτηση και για το μεταναστευτικό

  Ο κ.Αβραμόπουλος ανέφερε ακόμη πως στη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζητήθηκε το μεταναστευτικό και η συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας. «Συζητήσαμε και για το μεταναστευτικό, τις προεκτάσεις του και τις προοπτικές του, πάντοτε σε συνδυασμό με την εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας. Επίσης, συζητήσαμε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και τη συνεργασία Ευρώπης και Τουρκίας για την από κοινού αντιμετώπιση και καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία, πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων.

  Ο κ. Αβραμόπουλος βρέθηκε στην Τουρκία προκειμένου να συμμετάσχει στην 8η συνάντηση κορυφής BOSPHOROUS SUMMIT της Πλατφόρμας Διεθνούς Συνεργασίας.

  Συνέντευξη στη Χουριέτ

  Σε συνέντευξη που έδωσε στη Χουριέτ ο κ.Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την Τουρκία εταίρο κλειδί για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρώπη για την Τουρκία. Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να πλησιάσει την ΕΕ και τις ευρωπαϊκές δημοκρατικές αξίες.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk