• Αναζήτηση
 • Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο

  Ακόμη και το ενδεχόμενο ατυχήματος, εξετάζει η  ΕΛ.ΑΣ για την διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του 21χρονου φοιτητή του ΕΜΠ Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο που βρέθηκε νεκρός προ διημέρου σε ένα μικρό ρέμα στην περιοχή Λαγκά της Χώρας του νησιού, δίπλα στον δρόμο που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία.

  Κλειδί των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι ο άτυχος φοιτητής όταν έφυγε από το σπίτι του, το μεσημέρι της Κυριακής 19 Νοεμβρίου (ΣΣ από τότε είχαν χαθεί τα ίχνη του) δεν φαίνετα να είχε πάρει το κινητό του. Γεγονός που έχει προκαλέσει σημαντικά ερωτήματα στην ΕΛΑΣ ενώ ήδη στις έρευνες συμμετέχει κλιμάκιο της Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

  Οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα εάν το κτύπημα που έφερε στο κεφάλι οφείλεται σε δολοφονική ενέργεια ή ήταν αποτέλεσμα πτώσης του από μεγάλο ύψος, πιθανόν σε προσπάθεια αναρρίχησης ή από άλλη ενέργεια.

  Ακόμη εξετάζεται το ενδεχόμενο το άψυχο σώμα του 21χρονου να είχε μεταφερθεί σε εκείνο το σημείο εκ των υστέρων. Κι αυτό γιατί όπως διαπιστώθηκε είχαν υπάρξει στο ίδιο σημείο προηγουμένως τρεις έλεγχοι από αστυνομικούς αλλά και από ομάδες αναζήτησής του. Χωρίς ακόμη να έχει διευκρινισθεί εάν υπήρξε αβλεψία των ελεγκτών αστυνομικών ή  των διασωστών.

  Ο Νίκος Χατζηπαύλου πήγε πρόσφατα στην Κάλυμνο για να επισκεφθεί την οικογένειά του που ζει την τελευταία διετία εκεί αφού η μητέρα του είναι καθηγήτρια στο νησί. Προ οκταημέρου έφυγε με το ποδήλατο του αδελφού του για μια βόλτα και εξαφανίστηκε.

  Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν ότι «πρόκειται για μια ιδιότυπη υπόθεση που αμέσως προκάλεσε την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ -και με την συμμετοχή ελικοπτέρου- για την αναζήτησή του.

  Ωστόσο ύστερα από περίπου 48 ώρες, με την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης και άλλα στοιχεία, θα διαμορφωθεί μία πλήρης εικόνα για τον ακριβή τρόπο και χρόνο διάπραξης είτε δολοφονίας είτε ατυχήματος.

  Στην Κάλυμνο των 17.000 κατοίκων δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκροτημένη δράση του οργανωμένου εγκλήματος. Προ δέκα μηνών είχε αποκαλυφθεί στο νησί οκταμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών (συλλήψεις είχαν γίνει τότε μέχρι και στο Αγρίνιο) αλλά και με μονωμένες περιπτώσεις δράσης διαρρηκτών κλπ.

   Χωρίς να μπορούμε προς το παρόν τουλάχιστον να προχωρήσουμε σε σχετικούς συνδυασμούς με την δολοφονία του φοιτητή που δεν επισκεπτόταν συχνά το νησί. Εξετάζουμε κι άλλα ευρήματα (ΣΣ όπως παρόμοια παπούτσια με αυτά που φορούσε βρέθηκαν σε άλλο σημείο του νησιού) ψάχνουμε τον ακριβή τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή, νέα ίχνη DNA και αποτυπώματα αλλά και τις κινήσεις ατόμων που τον γνώριζαν. Αναζητούμε ακόμη προσωπικά κίνητρα, λόγω ενός απροόπτου συμβάντος ή ακόμη και από άτομα με ψυχολογικά προβλήματα. Εκτιμούμε ότι σύντομα θα λυθεί το μυστήριο…».

  Κοινωνία