• Αναζήτηση
 • Φωτίου: «Γρηγορότερη η διαδικασία για αναδοχή και υιοθεσία παιδιών»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αλλαγές και νέες ρυθμίσεις για την αναδοχή και την υιοθεσία παιδιών υιοθετεί νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με δηλώσεις της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου.

  Σύμφωνα με την υπουργό, με το νομοσχέδιο θα γίνεται εγγραφή τόσο των παιδιών όσο και των υποψήφιων αναδόχων και θετών γονέων σε Εθνικά Μητρώα και θα υπάρχει επιπλέον επίβλεψη από έναν νεοσύστατο φορέα, το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας.

  «Μαζί με το Εθνικό Μητρώο ανηλίκων, εισάγουμε και τα ειδικά μητρώα, στα οποία καταγράφονται υποχρεωτικά όλα τα παιδιά που διαβιούν σε μονάδες παιδικής προστασίας, πόσο καιρό βρίσκονται εκεί, η κατάστασή τους κ.ά. Παράλληλα με τη δημιουργία φακέλου για το κάθε παιδί, θα μπορεί αυτό εύκολα να βρει τις ρίζες του και να βρει τη φυσική του οικογένεια», υπογράμμισε.

  Επίσης, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το νομοσχέδιο θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει φαινόμενα που φτάνουν μέχρι την εμπορία βρεφών αλλά και οικονομικών συναλλαγών για συγκεκριμένες αναδοχές μεταξύ γονέων και υποψηφίων.
  «Με το καινούργιο νομοσχέδιο αντιμετωπίζονται η μεγάλη καθυστέρηση και πολυετής διαδικασία που συχνά απαιτούνται τόσο για τις αναδοχές όσο και για τις υιοθεσίες, γεγονός που πολλές φορές αποθαρρύνει τα άτομα που το επιθυμούν», σημειώνει η κ. Φωτίου.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk