• Αναζήτηση
 • Έτοιμες να λειτουργήσουν οι τρεις πρώτες Τοπικές Μονάδες Υγείας στη Δυτική Θεσσαλονίκη

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ολοκληρώθηκε ο εξοπλισμός τους και είναι πλέον Ετοιμες να λειτουργήσουν είναι οι τρεις πρώτες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

  Αντίστροφη είναι η εικόνα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς δεν έχουν βρεθεί ακόμα οι χώροι που θα στεγάσουν τις αντίστοιχες δομές υγείας.

  Σύμφωνα με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Γιώργο Κίρκο, οι τρεις πρώτες ΤΟΜΥ η έναρξη λειτουργίας των οποίων αναμένεται να γίνει ταυτόχρονα, ίσως και πριν από το τέλος της χρονιάς, βρίσκονται στη Νικόπολη (Γενναδίου και Κωλέττη) του Δήμου Παύλου Μελά, στο Κέντρο Υγείας (ΠΕΔΥ) Αμπελοκήπων (με ξεχωριστή είσοδο) και στον Εύοσμο σε κτίριο όπου στεγάζεται το οδοντοπροσθετικό της 3ης ΥΠΕ.

  Στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης θα λειτουργήσουν συνολικά τέσσερις ΤΟΜΥ, στον Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού οκτώ και εντός των ορίων του Δήμου Παύλου Μελά εκτός από την ΤΟΜΥ στη Νικόπολη θα λειτουργήσουν άλλες τρεις: στη Ευκαρπία (εντός του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου, Εθνικής Αντιστάσεως 24), το κτίριο του Κοινωνικού Ιατρείου Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης και στη Σταυρούπολη, στους χώρους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

  Εμπόδιο για τη λειτουργία ΤΟΜΥ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη αποτελεί η αδυναμία εύρεσης χώρων. Σύμφωνα με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Στρατή Πλωμαρίτη, προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί χώροι καθώς ούτε ο Δήμος ούτε Περιφέρεια ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για παραχώρηση χώρων, ενώ δεν υπήρξε ανταπόκριση ούτε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που απηύθυνε σε ιδιώτες η 4η ΥΠΕ.

  «Είχαμε σχεδιάσει αρχικά να λειτουργήσουν 10 ΤΟΜΥ στην Άνω και Κάτω Τούμπα και στην Τριανδρία και στη συνέχεια, συμπεριλάβαμε και το 5ο Δημοτικό, αλλά δυστυχώς και εκεί δεν βρήκαμε χώρους. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα δεν ξέρω πώς θα το ξεπεράσουμε» είπε ο κ. Πλωμαρίτης.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk