• Αναζήτηση
 • Στα σκουπίδια δεκάδες φιάλες αίματος λόγω βλάβης ψυγείου

  Δεκάδες φιάλες αίματος αχρηστεύτηκαν στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου το τελευταίο διάστημα, έπειτα από βλάβη που παρουσιάστηκε στο ψυγείο στο οποίο φυλάσσονταν, λόγω ξαφνικής διακοπής ρεύματος στην περιοχή.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δεκάδες φιάλες αίματος αχρηστεύτηκαν στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου το τελευταίο διάστημα, έπειτα από βλάβη που παρουσιάστηκε στο ψυγείο στο οποίο φυλάσσονταν, λόγω ξαφνικής διακοπής ρεύματος στην περιοχή.  

  Εκατόν σαράντα εννέα φιάλες αίματος καταστράφηκαν από βλάβη στο ψυγείο αίματος του νοσοκομείου Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση για την ικανότητα αιμοδιάθεσης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

  Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Φραγκιαδάκη που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά από διακοπή της ΔΕΗ ενώ οι φωτεινές ενδείξεις για τις λειτουργίες του θαλάμου ήταν φυσιολογικές μετά την επαναφορά ρεύματος. Οι 149 φιάλες-ασκοί αίματος, καταστράφηκαν και απομακρύνθηκαν. «Κάθε σταγόνα αίματος είναι αναγκαία οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την πίεση που δεχτήκαμε από τη συγκεκριμένη απώλεια. Όμως την ίδια ημέρα το νοσοκομείο εφοδιάστηκε με την ίδια ποσότητα από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Χανίων και ως εκ τούτου όλα επανήλθαν στη φυσιολογική ροή ενώ κανένα χειρουργείο προγραμματισμένο ή έκτακτο δεν αναβλήθηκε».

  Ο κ. Φραγκιαδάκης, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ευθύνες που αφορούν στην παλαιότητα του συγκεκριμένου ψυγείου το οποίο ήταν της δεκαετίας του 1980 και είχε ζητηθεί σε προγενέστερο χρόνο η αντικατάστασή του η οποία όμως δεν πραγματοποιήγθηκε. «Με το που ανέλαβα και προσωπικά τη διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησα την αντικατάστασή του, με τελευταία όχληση επί του θέματος πριν από ενάμιση μήνα. Σε 10 περίπου ημέρες θα έρθει στο νοσοκομείο μας το νέο υπερσύχρονο ψυγείο».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk