• Αναζήτηση
 • Συνελήφθη ο έλληνας χειριστής σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες

  Συνελήφθη ο 44χρονος έλληνας χειριστής, που με ταχύπλοο σκάφος του μετέφερε 15 πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό την Ιταλία, σύμφωνα με το λιμεναρχείο Λευκάδας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Συνελήφθη ο 44χρονος έλληνας χειριστής, που με ταχύπλοο σκάφος του μετέφερε 15 πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό την Ιταλία, σύμφωνα με το λιμεναρχείο Λευκάδας.

  Το ταχύπλοο με τους πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε από πλωτό του λιμενικού στη διάρκεια περιπολίας στη θαλάσσια περιοχή πέντε ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του διαύλου Λευκάδας. Ο 44χρονος, που φέρεται ως ο διακινητής των μεταναστών και των προσφύγων οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα πρωτοδικών Λευκάδας όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ αύριο αναμένεται να προσαχθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

  Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

  Στο μεταξύ, λιμάνι της Ιταλίας είχαν ως προορισμό, οι 41 άνδρες, πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ανήλικοι, που εντοπίστηκαν την Πέμπτη από πλωτό του λιμενικού στο ιστιοφόρο σκάφος «ΤΣΙΠΟΥΡΑ» νηολογίου Πειραιά, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή των Φιλιατρών.

  Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι πρόσφυγες και μετανάστες είχαν επιβιβαστεί στο ιστιοφόρο από άγνωστη παραλία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, με προορισμό την Ιταλία.Το σκάφος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα κάποιος από τους επιβαίνοντες να καλέσει μέσω κινητού τηλεφώνου σε βοήθεια στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112.

  Το ιστιοφόρο συνοδεία του πλωτού του λιμενικού ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, ενώ οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στις εργατικές κατοικίες της περιοχής, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά με μέριμνα του δήμου Τριφυλίας.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk