• Αναζήτηση
 • Σφραγίστηκε το πρώτο παράνομο ινστιτούτο λεύκανσης δοντιών

  Στο στόχαστρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) μπήκαν τα παράνομα ινστιτούτα λεύκανσης δοντιών και ήδη έχει σφραγιστεί το πρώτο από αστυνομικούς του Τμήματος Λευκού Πύργου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στο στόχαστρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) μπήκαν τα παράνομα ινστιτούτα λεύκανσης δοντιών και ήδη έχει σφραγιστεί το πρώτο από αστυνομικούς του Τμήματος Λευκού Πύργου.

  Το συγκεκριμένο ινστιτούτο λειτουργούσε χωρίς άδεια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Προξένου Κορομηλά, και, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΣΘ, Θανάσης Δεβλιώτης, θα πρέπει να ανήκε σε αλυσίδα επιχειρήσεων αυτού του είδους με έδρα την Αθήνα, καθώς το πρόστιμο ύψους 74.367,57 που επιβλήθηκε βεβαιώθηκε στη ΔΟΥ Γλυφάδας.

  Το παράνομο ινστιτούτο ελέγχθηκε από ειδικό κλιμάκιο του ΟΣΘ στις 27 Ιουλίου, το οποίο απαρτιζόταν από δύο οδοντιάτρους – μέλη του ΟΣΘ κι έναν μηχανικό – μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Μέσα στον επαγγελματικό χώρο υπήρχε αίθουσα διενέργειας πράξεων λεύκανσης, στην οποία ήταν εγκατεστημένες τέσσερις πολυθρόνες – έδρες λεύκανσης και τέσσερις λυχνίες φωτισμού.

  Ειδικότερα, στην έκθεση αυτοψίας του ΟΣΘ αναφέρεται: «Εντός αυτού του επαγγελματικού χώρου -ο οποίος αποτελείται από δύο χώρους (αναμονής – γραμματείας) και μία κύρια αίθουσα διενέργειας πράξεων λεύκανσης (35 τ.μ. περίπου), εντός της οποίας είναι εγκατεστημένες τέσσερις πολυθρόνες/έδρες λεύκανσης και τέσσερις λυχνίες φωτισμού- διαπιστώθηκε ότι διενεργούνται παρανόμως, επί βλάβη της δημόσιας οδοντιατρικής υγείας των πολιτών, κλινικές οδοντιατρικές πράξεις λεύκανσης δοντιών. Κι αυτό χωρίς να υφίσταται νόμιμη άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου (όπως αυτό άλλωστε προκύπτει και από το υπηρεσιακό αρχείο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης), παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι λευκάνσεις δοντιών αποτελούν θεραπευτικές πράξεις και απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος οδοντιάτρου για την εκτέλεσή τους».

  Επίσης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη διάφορων λευκαντικών σκευασμάτων, καθώς και λοιπών οδοντιατρικών υλικών λεύκανσης (μασελάκια, δείγματα, οδοντιατρικά υλικά και γυαλιά προστασίας, που χρησιμοποιούνται κατά την πράξη λεύκανσης, πάγκος με διάφορα οδοντιατρικά υλικά, κ.α).

  Στη συνέχεια ο ΟΣΘ ακολούθησε τη νόμιμη οδό και απευθύνθηκε στις αρμόδιες Αρχές (υπουργείο Υγείας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές) για την παύση λειτουργίας της επιχείρησης, με αποτέλεσμα το παράνομο ινστιτούτο να σφραγιστεί στις 17 Οκτωβρίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου και να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 74.367,57 ευρώ σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk