• Αναζήτηση
 • Εκπαιδευτικό σεμινάριο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των φυλακών

  Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των φυλακών, με θέμα «Υπηρεσίες Υγείας

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των φυλακών, με θέμα «Υπηρεσίες Υγείας και Ιατρική Δεοντολογία στις Φυλακές» ξεκίνησε σήμερα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και τη συμμετοχή του υπουργείου Υγείας. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που διεξάγεται  ένα αντίστοιχο εκπαιδευτικό σεμινάριο.
  Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου κήρυξαν ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχιος Φυτράκης, από κοινού με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Γεώργιο Γιαννόπουλο, σηματοδοτώντας την κοινή προσπάθεια των δυο υπουργείων για την προσφορά υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου στους κρατούμενους των ελληνικών φυλακών.
  Στο παρελθόν το Συμβούλιο της Ευρώπης είχε επικρίνει τη χώρα μας για την υγειονομική περίθαλψη που προσέφερε στους κρατουμένους, είτε μέσω εκθέσεων της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου (CPT) είτε με καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. 
  Το εκπαιδευτικό σεμινάριο στοχεύει στην επιμόρφωση του προσωπικού μέσα από την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Προσκεκλημένοι ξένοι εμπειρογνώμονες, ειδικοί σε θέματα υγείας των κρατουμένων, άλλα και έλληνες γιατροί και νοσηλευτές με πολυετή προσφορά υπηρεσιών στους κρατούμενους θα συνομιλήσουν για τις υπηρεσίες υγείας και την ιατρική δεοντολογία. Στο σεμινάριο συμμετέχουν νοσηλευτές και ειδικευμένοι ή αγροτικοί γιατροί και οδοντίατροι που ανήκουν τόσο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και στο Υπουργείο Υγείας και υπηρετούν στις 33 φυλακές της χώρας.
  Η αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των ανδρών και γυναικών που βρίσκονται στις φυλακές εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ένα ασφαλές περιβάλλον για κρατούμενους και εργαζόμενους, αλλά και την προστασία του κοινωνικού συνόλου μειώνοντας τον κίνδυνο μεταφοράς προβλημάτων υγείας από τις φυλακές στην κοινότητα.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk