• Αναζήτηση
 • Συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή των δικαστικών ενώσεων

  Την Παρασκευή το πρωί συζητείται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή που έχουν

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την Παρασκευή το πρωί συζητείται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή που έχουν καταθέσει οι δικαστικές ενώσεις κατά της τελευταίας υπουργικής απόφασης για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις
  πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης).

  Οι ανώτατοι δικαστές, όπως είναι γνωστό με απόφασή τους έχουν κρίνει ε αντισυνταγματική την παλαιότερη υπουργική απόφαση που καθόριζε το περιεχόμενο και τις προϋποθέσεις υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

  Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης,  δημοσιεύτηκε λίγα 24ώρα πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες.

  Αμέσως μετά ακολούθησε η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της νέας – προσβαλλόμενης – υπουργικής απόφασης για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες και μαζί δημοσιεύθηκαν τα παρελκόμενα έντυπα κ.λπ. (παραμετρικές τιμές).

  Την επόμενη ημέρα όμως, οι 6 δικαστικές Ενώσεις κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για να «παγώσει» η επίμαχη νέα υπουργική απόφαση.
   
  Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου με προσωρινή διαταγή του «πάγωσε» την νέα υπουργική απόφαση μόνο για τους δικαστές, εισαγγελείς και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μέχρι να εκδοθεί νέα οριστική απόφαση από την Ολομέλεια του ΣτΕ και παράλληλα προσδιόρισε την συζήτηση της υπόθεσης για μεθαύριο, σε
  εμβόλιμη συνεδρίαση, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο.

  Συγκεκριμένα, οι 6 δικαστικές Ενώσεις ζητούν να ακυρωθεί η από 19.10.2017 υπουργική απόφαση, καθώς τίθεται θέμα παραβίασης του δεδικασμένου που προέκυψε από την υπ΄ αριθμ. 2649/2017 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Και αυτό γιατί στη νέα υπουργική απόφαση επαναλαμβάνονται ρυθμίσεις της προηγούμενης.

  Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η νέα προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση δεν προέβλεψε εύλογη προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων των ετών 2016 και 2017 (χρήσεις 2015 και 2016) με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι αρχές της ασφάλειας δικαίου και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης.

  Οι 6 Ενώσεις που έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι:

  1) Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας,
  2) Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου,
  3) Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων,
  4) Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος,
  5) Ένωση Διοικητικών Δικαστών και
  6) ‘Ένωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk