• Αναζήτηση
 • «Λουκέτο» σήμερα Τετάρτη σε όλους τους δήμους της χώρας

  Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στους δήμους της χωράς, προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι, ζητώντας μεταξύ άλλων να μην καταργηθούν οι σχολές ΤΕ Προσχολικής Αγωγής καθώς και να μην υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, με βασικά αιτήματα, την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, την άμεση έκδοση ολοκληρωμένης και σαφής διευκρινιστικής εγκυκλίου σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την καταβολή των αποδοχών στους συμβασιούχους των Δήμων που παραμένουν απλήρωτοι.

  Οι εργαζόμενοι ζητούν ακόμη να μην υπάρξει καμία νέα μείωση των αποδοχών από 1-1-2018 λόγω ξεπαγώματος της μισθολογικής εξέλιξης. «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις. Γι΄ αυτό λένε φτάνει πια. Θέλουν πλέον η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κάνει πράξη τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

  «Σε διαφορετική περίπτωση είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν το δρόμο των κινητοποιήσεων και της αγωνιστικής-ενωτικής παρέμβασης του κλάδου. Οι εργαζόμενοι ότι κέρδισαν το κέρδισαν με διαρκείς και ανυποχώρητους αγώνες ακόμη και τη δύσκολη μνημονιακή περίοδο» συμπληρώνουν.

  Πορεία και συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

  Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στους Δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

  Μεταξύ των αιτημάτων, είναι μόνιμη και σταθερή δουλειά, αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, δωρεάν δημόσιοι παιδικοί σταθμοί, μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, όπως δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη.

  Η πορεία των εργαζομένων, από το άγαλμα Βενιζέλου έως το ΥΜΑ-Θ, πραγματοποιήθηκε δια μέσου κεντρικών οδών της πόλης.

  Λουκέτο σε όλους τους Δήμους της χώρας

  Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στους δήμους της χωράς, προχωρούν οι
  εργαζόμενοι, σήμερα Τετάρτη, ζητώντας μεταξύ άλλων να μην καταργηθούν οι σχολές ΤΕ
  Προσχολικής Αγωγής καθώς και να μην υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για διετή
  υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία.

  Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι των δήμων της δυτικής Αττικής που δοκιμάστηκαν από την πρόσφατες φονικές πλημμύρες, έχουν τη δυνατότητα να μην συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, καθώς – όπως λένε – αυτές τις μέρες προτεραιότητα έχει η προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες.

  Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αίτημα την μη κατάργηση των Σχολών ΤΕ Προσχολικής Αγωγής, καθώς και να μην υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία.

  Στη συνέχεια, στις 12:00, θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών με βασικά αιτήματα την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την καταβολή των αποδοχών στους συμβασιούχους των δήμων που παραμένουν απλήρωτοι, καθώς και να μην υπάρξει νέα μείωση των αποδοχών από 1-1-2018 λόγω ξεπαγώματος της μισθολογικής εξέλιξης.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk