• Αναζήτηση
 • Εγκαινιάστηκε την Τρίτη η ανακαινισμένη ακτινοθεραπευτική πτέρυγα στον Αγ. Σάββα

  Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 21 Νοεμβρίου 2017 η εκδήλωση για την δωρεά του νέου γραμμικού επιταχυντή ακτινοθεραπείας από την οικογένεια Αγγελόπουλου προς το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», στη μνήμη της Ιωάννας Αγγελοπούλου – Στάχτου που έφυγε από την ζωή στα 42 της χρόνια ηττημένη από τον καρκίνο.

  Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 21 Νοεμβρίου 2017 η εκδήλωση για την δωρεά του νέου γραμμικού επιταχυντή ακτινοθεραπείας από την οικογένεια Αγγελόπουλου προς το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», στη μνήμη της Ιωάννας Αγγελοπούλου – Στάχτου που έφυγε από την ζωή στα 42 της χρόνια ηττημένη από τον καρκίνο.

  Οπως είπε ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, εφοπλιστής και ένας εκ των δύο προέδρων της ΚΑΕ Ολυμπιακού, επιθυμία της συζύγου του ήταν να προσφερθεί ένας υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής όταν η ίδια νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Βοστώνης, ώστε όλοι οι ασθενείς να τυγχάνουν καλύτερης θεραπείας. Μάλιστα ο κ. Αγγελόπουλος ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε φανερά συγκινημένος «σήμερα θα έπρεπε να είναι εδώ η σύζυγος μου, η πολυαγαπημένη μας Ιωάννα». Αναφέρθηκε επίσης στην πολύχρονη προσφορά της οικογένειας του προς τον «Αγιο Σάββα», μια προσφορά που ξεκίνησε πριν από περίπου 40 χρόνια όταν οι Παναγιώτης και Ελένη Αγγελοπούλου δώρισαν στο νοσοκομείο το πρώτο μηχάνημα ακτινοθεραπείας και στη συνέχεια το 2000 έναν γραμμικό επιταχυντή.
  Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Δενδραμής ανέφερε πως πλέον το νοσοκομείο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από νοσοκομεία της Ευρώπης, ενώ τόνισε ότι με την δωρεά της οικογένειας Αγγελόπουλου και με τη δωρεά ενός εξομοιωτή κατάφεραν να μειώσουν τη λίστα αναμονής για τους καρκινοπαθείς ασθενείς από επτά σε τρεις μήνες.
  Από την πλευρά του ο επιστημονικός υπεύθυνος του ακτινοθεραπευτικού κέντρου κ. Χαράλαμπος Ζαμπάτης, αφού ευχαρίστησε την οικογένεια Αγγελόπουλου για τη σημαντική δωρεά της δήλωσε ότι «το μηχάνημα αυτό μας έφερε 15 χρόνια μπροστά και μας κάνει να βλέπουμε το μέλλον άλλα τόσα χρόνια μπροστά. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου γιατί μέσα σε διάστημα λίγων μηνών καταφέραμε να κάνουμε πράγματα ετών, να κάνουμε τον Αγιο Σάββα το μεγαλύτερο ακτινοθεραπευτικό κέντρο όλης της χώρας».
  Ανεβαίνοντας στο βήμα ο υπουργός υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με την δωρεά της η οικογένεια Αγγελόπουλου συνεισφέρει στην αξιοπρέπεια της δημόσιας περίθαλψης, στην κοινωνική συνοχή και στην αξιοπιστία του δημόσιου συστήματος υγείας. Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το παραϊατρικό προσωπικό υγείας «που δίνουν πνοή στα κτίρια και τα μηχανήματα που φροντίζουν με ευαισθησία και πολλές φορές υπερβαίνοντας τις αντοχές τους πολίτες αυτής της χώρας. Σε αυτούς οφείλουμε μια διαρκή ευγνωμοσύνη και φυσικά ως πολιτεία να είμαστε όσο είναι δυνατόν εντάξει στις υποχρεώσεις μας απέναντι τους. Ευχαριστώ την συνδρομή του προσωπικού του Αγίου Σάββα αλλά και όλου του ανθρώπινου δυναμικού του συστήματος υγείας αυτή την κρίσιμη περίοδο που παρά τις αντιξοότητες και την πίεση έχει πραγματικά σταθεί όρθιο και βοηθήσει να είναι ενεργή και αποτελεσματική η δημόσια περίθαλψη».
  Στην συνέχεια, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στην αίθουσα του γραμμικού επιταχυντή και τα εγκαίνια της ανακαινισμένης ακτινοθεραπευτικής πτέρυγας που φέρει το όνομα του ευεργέτη «Παναγιώτη Θ. Αγγελοπούλου».  Στην εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου, μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου, ενώ την ΚΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν ο προπονητής της ομάδας κ. Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Μίλαν Τόμιτς καθώς και οι αρχηγοί της ομάδας Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk