• Αναζήτηση
 • Οι αρχές αναζητούν ακόμη δύο αγνοούμενους στη Μάνδρα

  Μετά τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής όπου έχασαν τη ζωή τους 20 άτομα, οι αρχές αναζητούν ακόμη δύο αγνοούμενους.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μετά τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής όπου έχασαν τη ζωή τους 20 άτομα, οι αρχές αναζητούν ακόμη δύο αγνοούμενους.

  Η καθημερινότητα των κατοίκων γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς αρκετοί έχουν δει τις περιουσίες τους να έχουν καταστραφεί ενώ αρκετοί έχουν χάσει προσωπικά αντικείμενα και τις ταυτότητές τους, γεγονός που τους εμποδίζει να πάρουν ένα πρώτο βοήθημα της τάξεως των 600 ευρώ.

  Η Δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ανέφερε ότι «τα πρώτα χρήματα που μπορώ να δώσω είναι μετά τις καταγραφές περίπου 600 ευρώ. Αλλά και αυτά για να τα δώσω πρέπει ο κόσμος να βγάλει ταυτότητες. Για αυτό κάνω έκκληση να έρθει η αστυνομία, οι υπηρεσίες να βγάλουν ταυτότητες στον κόσμο» λέει η Δήμαρχος Μάνδρας και προσθέτει: «Ζητώ εταιρείες που αναλαμβάνουν λέβητες και καυστήρες να αναλάβουν να επισκευάσουν τα λεβητοστάσια. Όσος κόσμος τώρα είναι ζωντανός και αντέχει, σύντομα θα είναι πολύ άρρωστος».

  Ο αντιδήμαρχος Μάνδρας Περικλής Ρόκας ανέφερε ότι νερό στη Μάνδρα ήρθε σαν τσουνάμι και γι΄ αυτό είχαμε τόσους νεκρούς.

  «Μαζεύουμε ακόμα, υπάρχουν πάρα πολλά μπάζα, είναι τεράστιες οι ποσότητες που φορτώνουμε, θέλουμε ημέρες για να καθαρίσουμε» δήλωσε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

  Όπως τόνισε αν ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό έργο για το οποίο υπάρχει μελέτη από το 2015 «θα γίνει εκτροπή του ρέματος κανονική και δεν θα είναι έτσι όπως είναι τώρα».Τέλος, απηύθυνε έκκληση να σταλεί προσωπικό στην περιοχή προκειμένου να βοηθηθούν οι άνθρωποι να καθαρίσουν τα σπίτια τους τα οποία έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

  Ο δήμαρχος Μεγάρων Γρηγόρης Σταμούλης, από την πλευρά του μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, έκανε λόγο για τεράστιες καταστροφές στη Νέα Πέραμο, υπολογίζοντας ότι περίπου 500 σπίτια έχουν καταστραφεί.

  «Επουλώνουμε τις πληγές μας. Τα προβλήματα μέσα στα σπίτια και στις υποδομές θα χρειαστούν χρόνο για να αποκατασταθούν» . Σύμφωνα με τον κ. Σταμούλη, μέχρι τώρα έχουν υποβάλει αιτήσεις αποζημίωσης από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι φονικές πλημμύρες, 350 για σπίτια 65 για επιχειρήσεις και 55 για οχήματα. Εκτίμησε, όμως ότι στο τέλος τα κατεστραμμένα σπίτια θα είναι 500 και τα καταστήματα 100.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk