• Αναζήτηση
 • Εορταστικό bazaar από τους «Φίλους του Παιδιού»

  Το ετήσιο bazaar ενόψει των εορτών διοργανώνουν το άλλο Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμβρίου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Το ετήσιο bazaar ενόψει των εορτών διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμβρίου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».
  Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», ιδρύθηκε πριν από 29 χρόνια στην Αθήνα και προσφέρει βοήθεια σε παιδιά άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών.
  Τα παιδιά που προστατεύουμε προέρχονται από οικογένειες με πολύ σοβαρά ενδοοικογενειακά προβλήματα.
  Οι οικογένειες αυτές – 300 στον αριθμό – αδυνατούν να παρέχουν την βασική φροντίδα στα παιδιά τους, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα.
  Για τον λόγο αυτό φροντίζουμε να καλύπτουμε σε εβδομαδιαία βάση τις απαραίτητες ανάγκες των παιδιών αυτών.
  Προσφέρουμε τρόφιμα, ρουχισμό, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας .
  Από τις αρχές του 2007 το Σωματείο υλοποίησε ένα μεγάλο στόχο , τη λειτουργία ενός Παιδικού Σταθμού, στο κέντρο της Αθήνας, για τα παιδιά των άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών που προστατεύει.
  Φιλοξενούνται 30 παιδιά, 2,5 – 6 ετών, από το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα..
  Τις ώρες που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό, τους προσφέρουμε πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα, μιας και κάποια από αυτά σιτίζονται αποκλειστικά και μόνον από τον Παιδικό Σταθμό.
  Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν έντονη παραμέληση σε όλους τους τομείς της ανάπτυξής τους, καθώς προέρχονται από διαταραγμένες οικογένειες.
  Στον παιδικό σταθμό περνούν κάποιες ώρες της ημέρας μέσα σε ένα οργανωμένο και ασφαλές περιβάλλον με την ατομική φροντίδα υγιεινής και δημιουργική ενασχόληση.
  Έχουν το δικό τους κρεβάτι μιας και στο σπίτι τους το στερούνται.
  Παρακολουθούμε την σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη με τακτική παιδιατρική παρακολούθηση, εμβολιασμό και οδοντιατρικό έλεγχο.
  Εκδρομές στη φύση, θέατρο, πάρτι γενεθλίων στον παιδικό σταθμό με τούρτα, κλόουν και δώρα, είναι ερεθίσματα και εικόνες που στερούνται στο οικογενειακό τους περιβάλλον.
  Έτσι μαθαίνουν πως υπάρχει και η καλή πλευρά της ζωής.
  Σαν Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» δεν λαμβάνουμε καμία Κρατική επιχορήγηση αλλά στηριζόμαστε καθαρά από την ιδιωτική πρωτοβουλία και ευαισθησία , από τις συνδρομές των μελών μας, και από τα έσοδα που προκύπτουν από τις δύο βασικές μας εκδηλώσεις. Το bazaar που γίνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου στο HELLEXPO PALACE με τη συμμετοχή Πρεσβειών και το πικνίκ που οργανώνουμε την Άνοιξη.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk