• Αναζήτηση
 • Εξαρθρώθηκε συμμορία που είχε διαπράξει 125 ληστείες

  Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας η οποία είχε διαπράξει περισσότερες από 125 ληστείες και κλοπές σε επιχειρήσεις, πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα, καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και σε βάρος οδηγών οχημάτων, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας η οποία είχε διαπράξει περισσότερες από 125 ληστείες και κλοπές σε επιχειρήσεις, πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα, καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και σε βάρος οδηγών οχημάτων, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

  Μετά από καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας εμβολίστηκε ένα όχημα της αστυνομίας, συνελήφθησαν στην Αθήνα τέσσερα άτομα, ηλικίας 21, 27, 32 και 33 ετών, μέλη της σπείρας, τα οποία νωρίτερα είχαν διαρρήξει περίπτερο στη Νέα Ιωνία, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα.

  Επίσης ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ συνεργοί τους, καθώς και ένας 40χρονος Αλβανός, ως κλεπταποδόχος. Οι δράστες έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

  Σε βάρος των μελών της συμμορίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και κλοπής, των διακεκριμένων φθορών, του εμπρησμού, της αντίστασης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

  Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από πολύμηνη έρευνα εξακριβώθηκε ότι από τα τέλη του 2016, είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας πραγματοποιούσαν καθημερινά ληστρικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα και με ορμητήριο καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, πήγαιναν νυχτερινές ώρες σε διάφορες περιοχές, πραγματοποιώντας ληστείες σε περίπτερα, πρατήρια υγρών καυσίμων και ψιλικατζίδικα αλλά και διαρρήξεις-κλοπές σε διάφορα καταστήματα.

  Η σύνθεση της «επιχειρησιακής ομάδας» των δραστών διαφοροποιείτο σε κάθε εξόρμηση, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να κυμαίνεται από τρείς έως δέκα κάθε φορά, ενώ επιπλέον διέπρατταν πολλές κλοπές και ληστείες σε κάθε εξόρμηση.

  Κατά τη διάρκεια των ληστειών είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, απειλούσαν με διάφορα αντικείμενα τα θύματά τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα κακοποιούσαν με ιδιαίτερη σκληρότητα.

  Μετά την ολοκλήρωση των εγκληματικών τους πράξεων, έκαιγαν τα κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, σε ερημική τοποθεσία στον Ασπρόπυργο.

  Στην κατοχή τους, καθώς και έπειτα από έρευνα σε καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και την Μάνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κλεμμένα αυτοκίνητα, διάφορα κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλες.

  Μέχρι σήμερα, έχουν εξιχνιαστεί 125 υποθέσεις εκ των οποίων: 45 ληστείες σε περίπτερα, πρατήρια καυσίμων, ψιλικατζίδικα και οδηγούς οχημάτων, 25 διαρρήξεις-κλοπές σε περίπτερα, καταστήματα και εταιρείες και 55 κλοπές οχημάτων.

  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

  Κοινωνία