• Αναζήτηση
 • Πειραιάς Νικητής: «Το αντιΟλυμπιακό μένος του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας» είναι διαχρονικό»

  «Το αντιΟλυμπιακό τους μένος, αλλά η εμπάθειά τους εναντίον του Δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη και του κ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Το αντιΟλυμπιακό τους μένος, αλλά η εμπάθειά τους εναντίον του Δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη και του κ. Μαρινάκη είναι διαχρονικό» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με αφορμή την τοποθέτηση του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας» σχετικά με την προσωρινή ανάληψη καθηκόντων προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάνννη Μώραλη.

  Στην ανακοίνωση τα στελέχη του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» επισημαίνουν ότι «μετά τις πρόσφατες εξελίξεις είδαμε επιτέλους το πραγματικό πρόσωπο των δημοτικών συμβούλων του Λιμανιού της Αγωνίας, της κυβερνητικής Δημοτικής παράταξης και τις σκοπιμότητες που αυτή εξυπηρετεί. Πανηγυρίζουν την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι ο οικονομικός στυλοβάτης όλων των αθλημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος της πόλης και ο μοναδικός υποστηρικτής και δωρητής σε ό,τι του έχει μέχρι σήμερα ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ή όποιον άλλο φορέα της πόλης. Μάλιστα ασκούν αίολη κριτική στον μεν κ. Μαρινάκη για υποβάθμιση (!!!) του Δημοτικού Συμβουλίου και στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη για την πρόθεση του να στηρίξει από την θέση του προέδρου για συγκεκριμένο διάστημα, την ομάδα που έχει διαχρονικά ταυτιστεί με την πόλη, τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, του οποίου μάλιστα είναι Αντιπρόεδρος τα τελευταία 7 χρόνια.»
  Και προσθέτουν: «Ευτυχώς όμως οι μάσκες έπεσαν μια και καλή και όλοι αποκαλύπτονται στον λαό του Πειραιά που μας έκρινε πριν τρία χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα και θα μας ξανακρίνει όταν έρθει η ώρα. Τελικά ουδέν κακό αμιγές καλού».


  Στην ανακοίνωση της η δημοτική κίνηση το «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς  Η πόλη μας», κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (13-11-2017),  κατέθεσε την αντίθεσή της στην πρόθεση του Δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη,  να αναλάβει την Προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά την παραίτηση του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, λόγω  της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε για τους γνωστούς λόγους και της απαγόρευσης της συμμετοχής του στη διοίκησή της. Στην ανακοίνωση της τονίζει μεταξύ άλλων: «Η ανάληψη της προεδρίας μιας τόσο λαοπρόβλητης ομάδας, όπως ο Ολυμπιακός, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όποιον ασκήσει τα καθήκοντα του Προέδρου ακόμα και με ανάθεση. Ο κ. Μαρινάκης πρότεινε να τον αναπληρώσει, έως την έκβαση της δίκης του, ο δήμαρχος Πειραιά. Ο κ. Μώραλης σε δηλώσεις του είπε ότι αναλαμβάνει την προεδρία του Ολυμπιακού ως Δήμαρχος του Πειραιά. Είναι κοινό μυστικό ότι μετά το 2014 ο Δήμος Πειραιά είναι απολύτως ταυτισμένος με την ΠΑΕ  και τον πρόεδρό της. Ο κ. Μώραλης ανέλαβε το Δήμο Πειραιά και τώρα την προεδρία της ΠΑΕ, ανταποκρινόμενος  στο κάλεσμα του κ. Μαρινάκη. Αν την αναλάμβανε ως Δήμαρχος του Πειραιά, θα ζητούσε τουλάχιστον την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο.»


  Και σημειώνεται: «Η αλήθεια είναι ότι, έχει συμβεί και στο παρελθόν, Δήμαρχοι να αναλάβουν την προεδρία ομάδας του δήμου τους (θυμίζουμε ότι και ο κ. Αγραπίδης είχε αναλάβει για μικρό διάστημα την προεδρία του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, όπως και ο κ. Ανδριανόπουλος). Υπάρχει όμως μία ιδιαίτερης σημασίας διαφορά, ότι οι δήμαρχοι αυτοί δεν είχαν εκλεγεί με την υποστήριξη της ΠΑΕ, ούτε υπήρχε εμπλοκή με τη δικαιοσύνη, ούτε ταυτίστηκαν με κάποιο κατηγορούμενο. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο κ. Μώραλης στις δηλώσεις του ισχυρίζεται ότι θ’ αναπληρώνει τον κ. Μαρινάκη με την ιδιότητα του Δημάρχου Πειραιά, για μικρό χρονικό διάστημα έως τη δικαίωσή του «φυσικού ηγέτη» του Ολυμπιακού, θεωρώντας ότι όλα αυτά εντάσσονται στην πολεμική που δέχεται η ομάδα. Ο Πειραιάς δηλαδή στο επόμενο διάστημα και για όσο καιρό χρειαστεί θα έχει Δήμαρχο τον κ. Μώραλη που δεν ενοχλείται από  τέτοιας μορφής εγκληματικές πράξεις, που θεωρεί ότι όλα αυτά είναι στημένα (όχι τα παιχνίδια αλλά οι κατηγορίες) και που με όλες του τις δυνάμεις θα συνδράμει τον υπόδικο κ. Μαρινάκη…Για εμάς -το Λιμάνι της Αγωνίας- είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για επίθεση κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι απλά η εξέλιξη μίας υπόθεσης μετά από μακρόχρονη δικαστική διερεύνηση.»
  Κοινωνία