• Αναζήτηση
 • Οι εκδηλώσεις για την 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

  Ξεκινούν σήμερα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι οποίες θα κορυφωθούν την Παρασκευή το μεσημέρι με την πορεία φοιτητών και εργαζομένων προς την αμερικανική πρεσβεία.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ξεκινούν  σήμερα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 44 χρόνια
  από την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι οποίες θα κορυφωθούν την Παρασκευή
  το μεσημέρι με την πορεία φοιτητών και εργαζομένων προς την αμερικανική
  πρεσβεία.

  Σήμερα το μεσημέρι, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής εορτασμού θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο ιστορικό κτήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων ενώ κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού, θα υπάρχουν εντός του ιδρύματος διάφορες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφικού υλικού από την εξέγερση, προβολή ταινιών κ.α

  Οι πύλες του ιδρύματος σήμερα και αύριο θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ ενώ την Παρασκευή, ανήμερα της επετείου, η κεντρική πύλη αναμένεται να κλείσει στη μία το μεσημέρι, προκειμένου να ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση με ομιλητές από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών και τις πρυτανικές αρχές.

  Λίγο μετά το προσκλητήριο νεκρών, θα ξεκινήσει – περίπου στις 3 το μεσημέρι – η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με φοιτητές της ΠΑΣΠ να κρατούν την αιματοβαμμένη σημαία – σύμβολο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

  Στη φετινή της διακήρυξη, η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού της 44ης επετείου , αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα, 44 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε, για ΄΄Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία΄΄ αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες για ένα καλύτερη αύριο».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk