• Αναζήτηση
 • Ως το τέλος Νοεμβρίου η ανέλκυση του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

  Ως το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανέλκυση του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ», σύμφωνα με πληροφορίες.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ως το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανέλκυση του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ», σύμφωνα με πληροφορίες.
  Ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός πρόσφατα μιλώντας σε βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή της Βουλής που συζητά το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου είπε μεταξύ άλλων: «Σε λιγότερο από δύο μήνες, οι παραλίες καθαρίστηκαν, αλλά το πιο σημαντικό: Πιθανόν, τις ημέρες που θα ψηφίζεται αυτό το νομοσχέδιο, να ανελκυστεί το ναυάγιο.»
  Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε σε συνέντευξή του στον Real FΜ ότι «οι ακτές είναι πιο καθαρές από ότι ήταν. Οι τελευταίες μετρήσεις του Νοεμβρίου, σε όλα τα σημεία, για τον βυθό είναι κάτω από το όριο που προβλεπόταν.»

  Υπενθυμίζεται ότι με την έναρξη της λειτουργίας Γραφείου Υποβολής Αξιώσεων στον Πειραιά στις 2 Νοεμβρίου άρχισαν από το προσωπικό του να γίνονται δεκτές υποβολές αιτήσεων αξιώσεων σχετιζόμενων με το περιστατικό του «Αγία Ζώνη ΙΙ».
  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μπορούν να προγραμματισθούν συναντήσεις ώστε να συζητηθούν οι αξιώσεις κατά τις ώρες λειτουργίας του γραφείου από τις 09:00 έως 15:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.
  Επιπλέον με βάση την τελευταία ανακοίνωση σχετικά με την εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα αναφέρεται ότι στη Σαλαμίνα, συνεχίστηκαν οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών και των βράχων με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα, στην περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου – Θεατράκι – Γερμανικός Μώλος, από συνολικά εκατόν 137 άτομα, μέλη ιδιωτικών συνεργείων, ενώ δέκα δύτες στην περιοχή Θεατράκι επιχείρησαν προς καθαρισμό του βυθού.
  Όπως σημειώνεται «η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή βελτιώνεται καθημερινά, ενώ ειδικά στην περιοχή της Κυνόσουρας αναμένεται ολοκλήρωση των εργασιών τις αμέσως επόμενες ημέρες.»
  Επίσης «στις παραλίες του Δήμου Ελληνικού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού όλων των περιοχών, πλην του Ιππόκαμπου, του Αγίου Αλεξάνδρου και της μαρίνας Αγ. Κοσμά, όπου συνεχίστηκαν με εντατικό ρυθμό από 47)άτομα, προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας, οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών. Αναμένεται, ομοίως, η ολοκλήρωση των ως άνω εργασιών τις επόμενες ημέρες. Στις παραλίες του Δήμου Αλίμου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.»
  Ακόμη «αναφορικά με την περιοχή της Γλυφάδας, έχουν ολοκληρωθεί στις μαρίνες οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών. Στην εγκατάσταση »Αστέρας Γλυφάδας», πλησίον της περιοχής του ΠΙΚΠΑ, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες καθαρισμού των ακτών από επτά άτομα, μέλη ιδιωτικού συνεργείου και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους πολύ σύντομα.»
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk