• Αναζήτηση
 • Εβδομάδα εκπαίδευσης στον προγραμματισμό για 350 νέους πρόσφυγες

  Περισσότεροι από 350 πρόσφυγες, ηλικίας 11 - 25 χρονών, εκπαιδεύτηκαν μέσα σε μία μόλις εβδομάδα στις βασικές αρχές του προγραμματισμού κι έκαναν το πρώτο βήμα για την απόκτηση ενός εφοδίου που θα τους βοηθήσει στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Περισσότεροι από 350 πρόσφυγες, ηλικίας 11 – 25 χρονών, εκπαιδεύτηκαν μέσα σε μία μόλις εβδομάδα στις βασικές αρχές του προγραμματισμού κι έκαναν το πρώτο βήμα για την απόκτηση ενός εφοδίου που θα τους βοηθήσει στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Πρόκειται για το πρόγραμμα SAP Refugee Code Week που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παράλληλα σε ακόμη οκτώ χώρες (Αίγυπτο, Γαλλία, Ιράκ, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Σουηδία και Τουρκία) έχοντας εκπαιδεύσει μέσα σε δύο χρόνια, συνολικά περισσότερους από 10.000 νέους πρόσφυγες.
  Παρουσία του αντιδημάρχου Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων, κ. Λευτέρη Παπαγιαννάκη, ανακοινώθηκε η επιτυχημένη ολοκλήρωση των εργαστηρίσω του προγράμματος από τον διευθύνοντα σύμβουλο της SAP Ελλάδος κ. Ανδρέα Ξηρόκωστα. «Η Ελλάδα κλήθηκε να διαχειριστεί μια δύσκολη πραγματικότητα σε δύσκολες συνθήκες. Η πρωτοβουλία της SAP για την οργάνωση του coding week είναι από αυτές που χρειαζόμαστε, ώστε να δώσουμε απαραίτητα εργαλεία, τόσο εκπαιδευτικά όσο και επαγγελματικά» τόνισε ο κ. Παπαγιαννάκης.
  «Ο προγραμματισμός είναι η ψηφιακή γλώσσα του μέλλοντος, κοινή σε όλα τα κράτη, σε όλες τις κουλτούρες. Αν έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον μέσα από την εκπαίδευση, είναι υποχρέωσή μας να το πράξουμε» ανέφερε ο κ. Ξηρόκωστας, εκ μέρους της SAP, που δραστηριοποιείται στην αγορά λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών.  
  Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στις μέρες μας βιώνουμε τη σημαντικότερη προσφυγική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με περισσότερους από 65 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να εκτοπίζονται βίαια από τα σπίτια τους. Επιπλέον, μόλις το 50 τοις εκατό των παιδιών-προσφύγων έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, ενώ παράλληλα  έως το 2020, στην Ευρώπη προβλέπονται 750.000 κενές θέσεις εργασίας στον κλάδο της πληροφορικής.
  Το πρόγραμμα SAP Refugee Code Week στην Ελλάδα στήριξαν το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (παράρτημα Λέσβου), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οργανισμός Visions2Ventures, το Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων που συστάθηκε και λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, το δίκτυο Refugee.INFO και το Πρόγραμμα Στέγασης για Αιτούντες Άσυλο που υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων ως μέρος του προγράμματος ESTIA (Στήριξη Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση), που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk