• Αναζήτηση
 • Απόβαση στην Αθήνα με … γουρούνες ετοιμάζουν Κρητικοί


  Έξω από το πλοίο της γραμμής στο Ηράκλειο Κρήτης βρίσκονται …παρατεταγμένες πάνω από 100 «γουρούνες» καθώς οι ιδιοκτήτες τους έρχονται στην Αθήνα μαζί με τα συγκεκριμένα οχήματα, προκειμένου να συμμετάσχουν το πρωί της Δευτέρας, σε πανελλαδική διαμαρτυρία για το νέο ΚΟΚ που προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας τους σε όλους τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Έξω από το πλοίο της γραμμής στο Ηράκλειο Κρήτης βρίσκονται
  …παρατεταγμένες πάνω από 100 «γουρούνες» καθώς οι ιδιοκτήτες τους
  έρχονται στην Αθήνα μαζί με τα συγκεκριμένα οχήματα, προκειμένου να
  συμμετάσχουν το πρωί της Δευτέρας, σε πανελλαδική διαμαρτυρία για το νέο
  ΚΟΚ που προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας τους σε όλους τους
  ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

  «Από το Ηράκλειο φεύγουμε 100 άτομα, ιδιώτες αλλά και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οχημάτων, για να πάρουμε μέρος στην πανελλήνια διαμαρτυρία στην Αθήνα. Εκεί θα βρεθούμε με τους υπόλοιπους ενοικιαστές και ιδιώτες της Ελλάδος και θα κάνουμε πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών ενώ θα ζητήσουμε συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και μηχανών, Γιώργος Μπαμιεδάκης.

  Όπως ήδη είναι γνωστό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τον ΚΟΚ απαγορεύει την κυκλοφορία των συγκεκριμένων οχημάτων σε όλους τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους.
  «Αυτή η οριζόντια απαγόρευση μας δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Μας κλείνει τα μαγαζιά, τα σπίτια με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μείνουν άνεργοι.

  Η «γουρούνα» είναι όχημα παντός τύπου καθώς μπορεί να οδηγηθεί και από ΑμεΑ ενώ ειδικά στην Κρήτη αρκετοί αγρότες χρησιμοποιούν τις γουρούνες για να κάνουν τις αγροτικές εργασίες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαμιεδάκης.

  Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες των Ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και μηχανών θα αναφέρουν στον υπουργό και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την ασφάλιση των οχημάτων.«Η Πολιτεία μας υποχρεώνει να έχουμε τα οχήματά ασφαλισμένα είτε είναι σεζόν είτε όχι. Μόνο με την παράδοση πινακίδων μπορούμε να κρατήσουμε ανασφάλιστα τα οχήματα. Αυτό όμως δημιουργεί τεράστια προβλήματα ειδικά σε κάποια νησιά που δεν έχουν εφορίες και θα πρέπει να πάνε σε άλλο νησί για να παραδώσουν τις πινακίδες», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μπαμιεδάκης.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk