• Αναζήτηση
 • ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

  Το e-mail που καίει

  ΤοΒΗΜΑ Team
  ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr

  Το e-mail που καίει

  Την «πάτησε» κατά το κοινώς λεγόμενο ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο οποίος προκειμένου να στοιχειοθετήσει την άποψη περί κινδύνου χρεοκοπίας λόγω του βάρους των τόκων των δανείων των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα επικαλέστηκε στοιχεία του ΟΔΔΗΧ του 2014 (με τις προβλέψεις του 2013) γιατί αυτά είχε. Μόνο που αποδείχθηκαν λανθασμένα.  Ü Πέραν του προφανούς ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής θα έπρεπε να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να αντλεί στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών ή άλλους φορείς, μαθαίνουμε ότι ο κ. Λιαργκόβας είχε στα χέρια του e-mail με όλες τις νεότερες εκτιμήσεις για την πορεία του χρέους και των τόκων το οποίο αγνόησε, αποκρύπτοντας φυσικά και την ύπαρξή του. Ü Κατόπιν τούτων κατηγορείται όχι από την κυβέρνηση αλλά από τους ειδικούς επί της διαχείρισης του χρέους για «φθηνή αντιπολίτευση». Ü Βέβαια κανένας δεν του ζητεί να παραιτηθεί. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου, η θητεία του λήγει και τη νέα σύνθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού θα την αποφασίσει ως το τέλος Νοεμβρίου η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής με απλή πλειοψηφία.

  Απεταξάμην τη… Mercedes

  Με χαρά λάβαμε από τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Θωμόπουλο (σκίτσο), ο οποίος αποχωρεί από την προεδρία της την 1η Ιανουαρίου 2018, επιστολή με την οποία μάς δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα απαρνηθεί τις παροχές που δικαιούται από τον τραπεζικό όμιλο λόγω της διετούς θητείας του σε αυτή τη θέση. Δηλαδή αυτοκίνητο και δύο άτομα για τη δούλεψή του… Ü Μόνο συγχαρητήρια μπορούμε να πούμε για αυτή την κατηγορηματική δέσμευση. Και αυτό δεν είναι ειρωνικό. Ü Ενδιαφέρον πάντως θα ήταν να μας έλεγε ο κ. Θωμόπουλος ποια πρώην ανώτερα διοικητικά στελέχη της ΕΤΕ απολαμβάνουν τις συγκεκριμένες παροχές. Γιατί στην επιστολή του επισημαίνει ότι η παροχή του αυτοκινήτου και των δύο βοηθών δεν προβλέπεται. Ωστόσο, απ’ ό,τι μας ενημέρωσαν, δεν τις λες και λίγες αυτές οι περιπτώσεις. Ü Μάλιστα, μας υπενθύμισαν ότι ο πρώην διοικητής της Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης μείωσε τα… επιδοτούμενα από την Εθνική άτομα στους… πρώην από τέσσερα σε δύο με αποτέλεσμα ένας «τέως» πρόεδρος να γίνει έξαλλος από τον κόφτη.

  Ως το 2021

  Οι Γερμανοί της Deutsche Telekom ανανέωσαν τη σύμβαση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ ως τον Ιούνιο του 2021. Τότε ο κ. Τσαμάζ θα κλείσει 11 χρόνια στο τιμόνι του Οργανισμού και θα αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους CEOs στην Ελλάδα. Ü Το γιατί οι Γερμανοί ανανέωσαν το συμβόλαιο με τον κ. Τσαμάζ δεν χρειάζεται εξήγηση: ο κρατικός ΟΤΕ του 2010 με τα αναρίθμητα βαρίδια έχει γίνει ένας σύγχρονος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός με ισχυρή ρευστότητα, έχει μειώσει δραστικά τα δάνειά του, δαπανά δισεκατομμύρια για επενδύσεις, προσφέρει προϊόντα με φθηνές χρεώσεις και έχει κάνει το colpo grosso με την Cosmote TV.

  Της… Αμάλθειας

  Αν έχεις γνωστούς, και μάλιστα «συντρόφους», διάβαινε… Παρά την κρίση η «Αμάλθεια» βρήκε τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας, όταν οι ιδιώτες και οι δημόσιοι φορείς αδυνατούν.
  Ü Οπως πρώτο αποκάλυψε «Το Βήμα», η νεοσυσταθείσα εταιρεία της ΔΕΗΑΝ (100% θυγατρική της ΔΕΗ) και της Attica Finance θα έχει πλέον τη δυνατότητα να επιδοτεί έργα και για Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου ή για υποδομές του Δημοσίου (π.χ., λιμάνια, νοσοκομεία κ.λπ.).
  Ü Πώς μια θυγατρική της ΔΕΗ και μια επενδυτική μπόρεσαν να τα βρουν; 
  Ü Η απάντηση βρίσκεται στο ποια είναι η Αμάλθεια. Η εταιρεία είναι θυγατρική της Attica Bank, η οποία κατέχει ποσοστό 55% στο μετοχικό της κεφάλαιο και οι οικονομικές της καταστάσεις περιλαμβάνονται στην ενοποίηση του ομίλου της Attica Bank ως θυγατρική εταιρεία με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης.
  Ü Σημειώνουμε ότι το υπόλοιπο ποσοστό 45% του μετοχικού κεφαλαίου κατέχει η εταιρεία Δυναμική Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ του γνωστού συνδικαλιστή της ΟΤΟΕ Αλέξανδρου Πουλαρίκα.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk