• Αναζήτηση
 • Αμείωτο τουριστικό ενδιαφέρον των Τούρκων για την Ελλάδα

  Την εκτίμηση ότι το ενδιαφέρον των Τούρκων τουριστών για ταξίδια στην Ελλάδα αναμένεται να διατηρηθεί στα επόμενα

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την εκτίμηση ότι το ενδιαφέρον των Τούρκων τουριστών για ταξίδια στην Ελλάδα αναμένεται να διατηρηθεί στα επόμενα χρόνια, διατύπωσε η προϊσταμένη του Τμήματος Ελληνικών Υποθέσεων της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας (TURSAB), Γκιούλμπερκ Άσιαπαρ (Gulberk Asyapar), η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 33ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia και της συμμετοχής της σε ημερίδα του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

  Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2017 ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που επισκέφτηκαν την Ελλάδα ήταν αισθητά αυξημένος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, αφού προσέγγισε τα 739.000 άτομα, έναντι περίπου 635.000 πέρυσι, με κυριότερους προορισμούς τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τα νησιά και την Αθήνα. Σύμφωνα με συνέντευξη της κ. ‘Ασιαπαρ, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το ενδιαφέρον των Τούρκων αναμένεται να συνεχιστεί στα επόμενα χρόνια, ενώ αν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας για την επίσκεψη στη χώρα μας απλουστευτούν και επιταχυνθούν, και η τιμή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος διατηρηθεί προσιτή, αυτό θα συνδράμει στις αφίξεις ταξιδιωτών από τη γείτονα. Αντίστοιχα, αύξηση αναμένεται -κατά τη κα Άσιαπαρ- και στον αριθμό των Ελλήνων που επισκέπτονται την Τουρκία.

  Ερωτηθείσα σχετικά με το πρόβλημα της τρομοκρατίας, που ταλανίζει τον τουρισμό παγκοσμίως, και χτύπησε και τη χώρα της, η ίδια επισήμανε ότι η Τουρκία κάνει σημαντική δουλειά τόσο για την ασφάλεια στα σύνορα, όσο και για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων, και είναι εξίσου ασφαλής με τα κράτη της Δύσης.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk