• Αναζήτηση
 • Συνάντηση Μώραλη με τον πρέσβη της Ινδονησίας

  Με τον Πρέσβη της Ινδονησίας στην Ελλάδα, κ Ferry Adamhar, συναντήθηκε την Πέμπτη ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Με τον Πρέσβη της Ινδονησίας στην Ελλάδα, κ Ferry Adamhar, συναντήθηκε την Πέμπτη ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Θέματα ναυτιλίας και ενίσχυσης των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς αλλά και σε πόλεις, όπως ο Πειραιάς και η Τζακάρτα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης, Ανδρέας Βεντούρης.

  «Είναι πολύ σημαντική μέρα για μένα που συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Πειραιά σε αυτήν τη σημαντική πόλη της Ελλάδας. Είχαμε μία πολύ ζεστή και εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο, πως να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και να προωθήσουμε τη συνεργασία μεταξύ του Πειραιά και της Ινδονησίας, όχι μόνο στον επιχειρηματικό τομέα, αλλά και στον πολιτιστικό τομέα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Ινδονησίας.

  Από την πλευρά ρου ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε πως πρέπει να γίνονται συναντήσεις με εκπροσώπους πολλών χωρών. «Η Ινδονησία είναι μια πολύ μεγάλη χώρα, με 250 εκατομμύρια και πλέον πληθυσμό, αλλά έχει χαρακτηριστικά που μοιάζουν με τα ελληνικά, καθώς έχει λιμάνια και νησιά. Ο Πρέσβης εκτιμά πολύ τον Πειραιά και ως πόλη και ως λιμάνι. Ήθελε να συζητήσουμε πιθανές συνεργασίες, όχι μόνο αδελφοποίηση. Συνεργασίες στο λιμάνι, που να έχουν επίκεντρο τη ναυτιλία. Του είπα ότι τη στρατηγική της ναυτιλίας τη χαράζει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά μπορεί ο Δήμος να παίξει ένα ρόλο γέφυρας σε αυτή τη διαδικασία. Είπαμε να ανταλλάξουμε πληροφορίες και για την Τζακάρτα από την Ινδονησία, αλλά και ο Πειραιάς και να δούμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ή αν υπάρχει λόγος να κάνουμε μια αδελφοποίηση με την πόλη της Τζακάρτα. Επαναλαμβάνω ότι είναι χρήσιμες συναντήσεις με τους διπλωμάτες, με τους Προξένους και τους Πρέσβεις για την πόλη του Πειραιά. Είμαστε λιμάνι, πρέπει να είμαστε εξωστρεφείς. Είμαι χαρούμενος γι αυτή τη συνάντηση. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Πρεσβεία της Ινδονησίας».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk