• Αναζήτηση
 • Στον εισαγγελέα οι δηλώσεις Πολάκη για γιατρούς που τα «παίρνουν»

  O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έκανε αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, περί χρηματισμού των γιατρών, σε πλαίσιο πρόσφατης σύνεντευξής του. Μάλιστα, ο ΙΣΑ καλεί τον κ. Πολάκη σε συνάντηση για να παρουσιάσει τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό του.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έκανε αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, περί χρηματισμού των γιατρών, σε πλαίσιο πρόσφατης σύνεντευξής του.

  Ο ΙΣΑ ζητά από τον Εισαγγελέα να κληθεί ο κ. Πολάκης να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ότι το 80% των νοσοκομειακών γιατρών είναι διεφθαρμένοι, καθώς τόσο στην συνέντευξή του όσο και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ ανέφερε επί λέξει ότι «το 80% των γιατρών τα «παίρνει»».

  Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι «οι συγκεκριμένες δηλώσεις προσβάλλουν βάναυσα το ιατρικό σώμα, πλήττουν την εμπιστοσύνη των ασθενών και τορπιλίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των δημόσιων νοσοκομείων».

  Μάλιστα, το ΔΣ του ΙΣΑ καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στα γραφεία του ΙΣΑ για να παρουσιάσει τα στοιχεία για τα φακελάκια που επικαλείται.

  «Σε περίπτωση που οι καταγγελίες του κ. Πολάκη ευσταθούν, με δεδομένο ότι έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, πρέπει να λογοδοτήσει στον ασθενή και στον ελληνικό λαό για τα φαινόμενα της διαφθοράς που επί των ημερών του -όπως ισχυρίζεται- έχουν γιγαντωθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΣΑ.

  Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι η επίθεση στους γιατρούς του ΕΣΥ έγινε εκ του πονηρού για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk