• Αναζήτηση
 • Ξεκίνησε να λειτουργεί το Γραφείο Υποβολής Αξιώσεων για το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

  Με την έναρξη της λειτουργίας Γραφείου Υποβολής Αξιώσεων στον Πειραιά την περασμένη εβδομάδα (2 Νοεμβρίου)

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Με την έναρξη της λειτουργίας Γραφείου Υποβολής Αξιώσεων στον Πειραιά την περασμένη εβδομάδα (2 Νοεμβρίου) άρχισαν να γίνονται δεκτές υποβολές αιτήσεων αξιώσεων σχετιζόμενων με το περιστατικό του «Αγία Ζώνη ΙΙ».
  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μπορούν να προγραμματισθούν συναντήσεις ώστε να συζητηθούν οι αξιώσεις κατά τις ώρες λειτουργίας του γραφείου από τις 09:00 έως 15:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.
  Επίσης «σε συνάντηση που έγινε στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα (30 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου), η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου του 1992 ενέκρινε την καταβολή αποζημιώσεων για τις αξιώσεις που θα προκύψουν από το περιστατικό αυτό. Η επιτροπή συμφώνησε να ανοίξει ένα Ταμείο Μεγάλων Αξιώσεων για το περιστατικό, όπου αρχικά θα διατεθούν £26 εκατομμύρια λίρες ενώ άλλα £25 εκατομμύρια θα διατεθούν αργότερα μέσα στο 2018. Αυτή η διαδικασία θα επιτρέψει την ταχεία καταβολή αποζημίωσης σε δικαιούμενους παθόντες. Παρόλα αυτά, η ταχύτητα με την οποία θα διεκπεραιώνονται οι αξιώσεις θα εξαρτηθεί από το εάν οι αιτούντες ακολουθούν σωστά τις διαδικασίες διεκδίκησης των απαιτήσεων του Ταμείου IOPC, όπως αυτές αναφέρονται λεπτομερώς στην ιστοσελίδα.»


  Ακόμη το IOPC «έχει δημιουργήσει μια λεπτομερή ηλεκτρονική σελίδα πληροφοριών για τους αιτούντες τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ελληνικά. Η σελίδα (www.iopcfunds.org/agia-zoni-ii-claimants) παρέχει τα έντυπα των αξιώσεων καθώς και λεπτομερείς οδηγίες της διαδικασίας για το συγκεκριμένο περιστατικό.»


  Το Γραφείο Υποβολής Αξιώσεων για το Αγία Ζώνη ΙΙ λειτουργεί στην οδό Σκουζέ 26 στον 4ο όροφο (Τηλέφωνο/fax: +30 210 4282334/ cso@iopcfundsclaims.org )
  Κοινωνία