• Αναζήτηση
 • Εισαγγελέας Εφετών: Ο θεσμός των αδειών πρέπει να διαφυλαχθεί

  Ο Παναγιώτης Μπρακουμάτσος υπογράμμισε κατά τη συζήτηση στη Βουλή υποστήριξε πως ο θεσμός των αδειών είναι ό,τι πιο σύγχρονο και ωφέλιμο. Αντιδράσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο θεσμός των αδειών είναι ό,τι πιο σύγχρονο και ωφέλιμο που έχει λειτουργήσει θετικά και γι’ αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί με συγκεκριμένα κριτήρια, είναι η θέση που διατύπωσε ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που εισηγήθηκε τις τροποποιήσεις στον Σωφρονιστικό Κώδικα, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής.

  Στο μέτρο των αδειών αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας σημειώνοντας ότι είναι ένα θετικό μέτρο που δεν μπορεί να εφαρμόζεται οριζόντια και χωρίς να ισχύσουν ουσιαστικά κριτήρια για τη χορήγηση άδειας. «Έχουν σημασία τα 11 φορές ισόβια που καταδικάστηκε ο Κουφοντίνας ή το θέμα δεν πρέπει να μας απασχολεί;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής.

  Για μεθοδευμένη προσπάθεια υπονόμευσης του θεσμού των αδειών μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ανάδειξη του θέματος της άδειας Κουφοντίνα γίνεται για τον αποπροσανατολισμό από ζητήματα όπως η φοροδιαφυγή που στερεί πόρους από το κράτος οι οποίοι θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε πολιτικές για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ταυτόχρονα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε γιατί δεν απασχολεί κανέναν το γεγονός ότι μια άδεια που θα μπορούσε να δοθεί στα 8 έτη εγκλεισμού, δίνεται στα 16 έτη. «Η άδεια προστατεύει την κοινωνία καθώς εξανθρωπίζει και εμποδίζει τις υποτροπές», είναι η άποψη που διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

  Στο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου που σημείωσε ότι «δεν μπορεί να λέγεται σοβαρά πως δεν ενδιαφέρει την κοινωνία αν ένας κατά συρροή δολοφόνος και τρομοκράτης, παίρνει άδεια».

  Κοινωνία