• Αναζήτηση
 • Αγώνες σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays Πειραιάς»

  Ο Πειραιάς υποδέχεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τους αγώνες σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays Πειραιάς», οι οποίοι θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Πασαλιμάνι, με τη συμμετοχή σημαντικών αθλητών και πολιτών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο Πειραιάς υποδέχεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τους αγώνες σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays Πειραιάς», οι οποίοι θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Πασαλιμάνι,  με τη συμμετοχή σημαντικών αθλητών και πολιτών.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι αγώνες «Βίκος Street Relays Πειραιάς 2017», είναι φέτος αφιερωμένοι στον αείμνηστο Τάκη Βεντίκο κι έχουν  σπουδαίο κοινωνικό χαρακτήρα: Τα έσοδα θα διατεθούν με αποκλειστικό σκοπό την υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση για την θεραπεία του 17χρονου πρωταθλητή καταδύσεων Ανδρόγεω Σαμψάκη-Μπακόπουλου.
  Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Συνέντευξη Τύπου-Παρουσίαση των αγώνων, με ομιλητές τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Αντιπρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκο Γέμελο, την Γενική Γραμματέα του ΟΣΦΠ κυρία Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τον Πρεσβευτή των αγώνων και ασημένιο Ολυμπιονίκη στην κολύμβηση κ. Σπύρο Γιαννιώτη και τον χάλκινο πρωταθλητή Ευρώπης στο στίβο και διευθυντή των αγώνων κ. Νότη Παπούλια.
  Oι αγώνες θα διεξαχθούν με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 και με τη στήριξη του Ολυμπιακού ΣΦΠ.
  Ο κ.Μώραλης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Φέτος, οι αγώνες street relays στον Πειραιά έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου Τάκη Βεντίκου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ο Τάκης Βεντίκος, τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά,  υπήρξε κορυφαία μορφή του ελληνικού αθλητισμού, η ψυχή για πάνω από 60 χρόνια του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού. Τίμησε επίσης, τον Δήμο Πειραιά με τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και θεωρώ ότι αξίζει και με το παραπάνω να του αφιερώσουμε αυτούς τους αγώνες».
  Και πρόσθεσε: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα έσοδα των συμμετοχών, διατίθενται για καλό σκοπό. Φέτος θα υποστηρίξουμε και θα ενισχύσουμε οικονομικά τον 17χρονο πρωταθλητή των καταδύσεων Ανδρόγεω Σαμψάκη, ο οποίος μετά το πρόσφατο ατύχημά του πρέπει να υποβληθεί σε αρκετά πολυέξοδες θεραπείες για να μπορέσει να επανέλθει. Ήδη, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, την οποία απεδέχθη η εταιρεία παραγωγής και οι συντελεστές, μέρος από τα έσοδα της παράστασης «Καλιγούλας» με τον Γιάννη Στάνκογλου, που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 18 έως τις 29 Οκτωβρίου, θα διατεθούν για την αποκατάσταση της υγείας του νεαρού μας πρωταθλητή. Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα είναι ότι ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία. Δεν τρέχουμε για την νίκη, τρέχουμε για να περάσουμε καλά και να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε όσους μας χρειάζονται.»
  Η Αντωνάκου, επισήμανε «φέτος, η σημασία είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί ο Δήμος Πειραιά – και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και τον Δήμαρχο και τον Νίκο Γέμελο αλλά και τον κόσμο –  κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να βοηθήσουμε  έναν Έλληνα πρωταθλητή, ένα παιδί, το οποίο τραυματίστηκε  στον χώρο όπου έκανε προπόνηση, τον Ανδρόγεω Σαμψάκη. Δεν έχει σημασία ότι ήταν πρωταθλητής, έχει σημασία ότι έκανε αυτό που αγαπούσε. Εμείς σταθήκαμε δίπλα στην οικογένεια, αλλά χρειάζεται η βοήθεια όλων μας γιατί από δω και πέρα η θεραπεία του, είναι και πολύ κοστοβόρα και χρονοβόρα. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά, έχουμε επαφή πολύ συχνή με την οικογένειά του, γίνονται προσπάθειες να φύγει στο εξωτερικό. Ήδη, από την παράσταση του Καλιγούλα – και θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους ανθρώπους της παραγωγής του Καλιγούλα, αλλά και τους ανθρώπους εδώ του Δημοτικού Θεάτρου και τους συνεργάτες μου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό – μαζέψαμε ένα σημαντικά μεγάλο ποσό, το οποίο είναι έτοιμο να αποδοθεί στην οικογένεια όταν θα είναι έτοιμη. Γιατί δυστυχώς θέλω να πω ότι λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατόν να τα δώσουμε τα χρήματα, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι το οποίο θα πρέπει να δοθεί σε φορολογία, από το να δοθεί αυτή τη στιγμή στο παιδί. Τουλάχιστον τα μισά χρήματα. Προσπαθούμε να βρούμε λύση μέσω του Υπουργείου και με τους φορείς και τους καλώ να δείξουν την ευαισθησία τους γιατί τα χρήματα πρέπει να δοθούν άμεσα και από αυτήν τη δράση και από την προηγούμενη. Γιατί πρέπει το παιδί να φύγει και άμεσα.»
  Να καλέσουμε τον κόσμο και να είναι οι αγώνες όπως είναι κάθε χρονιά, με πολύ κόσμο, πολλά χαμόγελα, πολλά παιδιά, πολλούς ανθρώπους, να το χαρούμε όλοι μαζί. Είναι μία μεγάλη γιορτή. Ευχαριστώ».
  Η Γενική Γραμματέας του Ο.Σ.Φ.Π. κυρία Τσιλιγκίρη σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βρισκόμαστε εδώ για έναν πολύ ωραίο σκοπό. Φέτος υπάρχει ένας διττός χαρακτήρας ιδιαίτερης σημασίας, ο πρώτος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον μεγάλο ιδρυτή του Τμήματος Στίβου τον Τάκη Βεντίκο. Ένας άνθρωπος που επί 64 χρόνια, υπηρέτησε το άθλημα, υπηρέτησε τον Σύλλογο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Ο δεύτερος είναι το πολύ λεπτό ζήτημα που αφορά τον αθλητή, τον 17χρονο αθλητή Ανδρόγεω  Σαμψάκη, ένα παιδί το οποίο συγκλόνισε με την ιστορία του.  Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε ακόμη και για τη δυσκολία  στο  να πάρει τα χρήματα αυτό το παιδί. Μακάρι να μπορέσουμε να το κάνουμε».
  Πληροφορίες και εγγραφές στο site: www.relays.gr.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk