• Αναζήτηση
 • Σε καθεστώς συντήρησης οι Σκουριές από την Eldorado Gold

  Σε καθεστώς συντήρησης θέτει τις Σκουριές η «Ελληνικός Χρυσός», όπως ανακοίνωσε η μητρική Eldorado Gold,

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Σε καθεστώς συντήρησης θέτει τις Σκουριές η «Ελληνικός Χρυσός», όπως ανακοίνωσε η μητρική Eldorado Gold, καθώς η πολιτεία ακόμη δεν έχει εκδώσει τις απαιτούμενες άδειες ώστε να συνεχιστεί η επένδυση.
  Ετσι, 550 άτομα -πλην ελαχίστων που θα απασχοληθούν στις εργασίες συντήρησης- θα περάσουν προσωρινά (;) στην ανεργία.
  Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Eldorado Gold η εταιρεία προτίθεται να κλείσει το εργοτάξιο στις Σκουριές Χαλκιδικής.

  «Ο διάλογος συνεχίστηκε με το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας σε σχέση με την ανάπτυξη της περιουσίας της εταιρείας Hellas Gold S.A., Κασσάνδρας στη Χαλκιδική της Βόρειας Ελλάδας. Ωστόσο, το Υπουργείο δεν έχει εκδώσει την τροποποιημένη άδεια ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης για το εργοστάσιο επίπλευσης του Σκουριές καθώς και άλλα θέματα, μεταξύ άλλων, τη μετεγκατάσταση των αρχαιοτήτων στη θέση Σκουριές» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Τονίζεται επίσης ότι η «η εταιρεία έχει προβεί σε νομικές ενέργειες εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας προκειμένου να επιβάλει και να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματά της. Αυτή η νομική ενέργεια αποτελείται από τρεις αγωγές που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας δικαστική προστασία από την παράλειψη του Υπουργείου να εκδίδει συνήθεις άδειες εγκατάστασης, με αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ανάπτυξη των εγκαταστάσεων του Skouries. Επιπλέον, η Εταιρεία υπέβαλε στο ΣτΕ αίτηση για μη συμμόρφωση του Υπουργείου με προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εταιρεία θα επανεξετάσει την επένδυσή της στις Σκουριές κατόπιν έγκρισης και παραλαβής των απαιτούμενων αδειών, σε συνδυασμό με μια υποστηρικτική κυβέρνηση ανοικτή σε συζητήσεις σχετικά με τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση On the beach… Οι μαυροφορεμένες γυναίκες μου έριξαν ένα μάλλον αδιάφορο βλέμμα. Σκέφθηκα ότι το «θέαμα» μιας ξένης με τα ασημένια slingbacks... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk