• Αναζήτηση
 • Η Total θα δραστηριοποιηθεί στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ

  Η γαλλική εταιρία Total θα δραστηριοποιηθεί σύντομα στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, ανακοίνωσε στο Παρίσι ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Πατρίκ Πουγιανέ, ύστερα από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η γαλλική εταιρία Total θα δραστηριοποιηθεί σύντομα στο τεμάχιο 6 της
  κυπριακής ΑΟΖ, ανακοίνωσε στο Παρίσι ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Πατρίκ
  Πουγιανέ, ύστερα από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο
  Αναστασιάδη.

  Ο κ. Πουγιανέ ευχήθηκε να υπάρξουν σημαντικές ανακαλύψεις στην κυπριακή ΑΟΖ προς όφελος της Κύπρου στο εγγύς μέλλον.

  Η απόφαση της Total για έρευνες στο τεμάχιο 6 θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, γιατί πρόκειται για τεμάχιο στο οποίο η Τουρκία διεκδικεί μεγάλο μέρος, επειδή δήθεν εμπίπτει στη δική της ΑΟΖ και στο οποίο διεξάγει συχνά στρατιωτικές ασκήσεις.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η εταιρεία θα προχωρήσει πολύ σύντομα με τον σχεδιασμό στο τεμάχιο αυτό, λέγοντας ότι αποτελεί ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

  Εξάλλου, ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί στις 17:30 στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις, με έμφαση σε θέματα ενέργειας και άμυνας, καθώς και στα ευρωτουρκικά θέματα και περιφερειακά ζητήματα.

  Οικονομία