• Αναζήτηση
 • Η καθημερινότητα απειλεί

  Πριν λίγες ώρες μέσω του twitter, ένας φοιτητής που σπουδάζει Ιστορία και Αρχαιολογία σε περιφερειακό ΑΕΙ

  Η καθημερινότητα απειλεί | tovima.gr

  Πριν λίγες ώρες μέσω του twitter, ένας φοιτητής που σπουδάζει Ιστορία και Αρχαιολογία σε περιφερειακό ΑΕΙ περιέγραψε, προφανώς οργισμένος, την αδικία που βίωσε: «Παιδί χωρισμένων γονιών. Μαμά με 4.000 ευρώ το χρόνο και δεν πληρώ τις προϋποθέσεις για μετεγγραφή…».

  Η ανάρτησή του ανέδειξε ένα από τα πολλά σοβαρά θέματα της περίφημης καθημερινότητας που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καμία κυβέρνηση, όσους πολιτικούς Μέσι και να έχει. Και δεν είναι το μόνο περιστατικό. Π.χ. αρκεί κανείς να δει τι γίνεται στην υπόθεση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και το χάος που επικρατεί ή στην κοινωνική κατακραυγή για τους πλειστηριασμούς κάθε Τετάρτη.

  Μια βόλτα από τα νοσοκομεία θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο, ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας κυριαρχεί. Πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών _είτε αριστερών, είτε δεξιών, είτε κεντρώων, στενάζουν από τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν σε διάφορα πεδία της καθημερινότητας.

  Μια από τις φράσεις του Τζέιμς Καρβάιλ, που είχε το γενικό πρόσταγμα στην καμπάνια του Μπιλ Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ το 1992, ήταν: «αλλαγή ή μια από τα ίδια». Μέχρι στιγμής όχι μόνο αλλαγή δεν έχει υπάρξει, αλλά σε διάφορα πεδία, πολλά έχουν μείνει ίδια και απαράλλακτα.

  Και όπως έχει δείξει η μεταπολιτευτική ιστορία, η περίφημη καθημερινότητα που μπήκε στο εγχώριο πολιτικό λεξιλόγιο την εποχή του Κώστα Σημίτη, είναι αμείλικτη για όλες τις κυβερνήσεις, είτε δεξιές, είτε κεντρώες, είτε αριστερές.

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk