• Αναζήτηση
 • Το mobility κινεί την παγκόσμια οικονομία

  Ωθηση στην αγορά της τεχνολογίας και κατ' επέκταση στην παγκόσμια οικονομία δίνει το mobility, καθώς οι δαπάνες για

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ωθηση στην αγορά της τεχνολογίας και κατ’ επέκταση στην παγκόσμια οικονομία δίνει το mobility, καθώς οι δαπάνες για συσκευές κινητών, υπηρεσίες συνδεσιμότητας και υπηρεσίες κινητικότητας θα συνεχίσουν να βαίνουν αυξανόμενες, υπερβαίνοντας τα 1,72 τρισ. δολ. το 2021.
  Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα της International Data Corporation (IDC) για το mobility, αν και η ετήσια ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί κατά την περίοδο προβλέψεων έως το 2021, οι δαπάνες για το hardware, το λογισμικό και τις υπηρεσίες, που σχετίζονται με την κινητικότητα (mobility), θα ενισχυθούν κατά 2,7%.
  Για το τρέχον έτος, σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας, οι συνολικές δαπάνες για λύσεις mobility θα ανέλθουν συνολικά σε 1,58 τρισ. δολ. καταγράφοντας αύξηση 4,3% σε σχέση με το 2016.
  Για το 2017 οι συνολικές δαπάνες για το mobility θα ανέλθουν σε 1,58 τρισ. καταγράφοντας αύξηση 4,3% σε σχέση με το 2016. Από την ίδια ανάλυση προκύπτει ότι οι ΗΠΑ θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου των δαπανών που αφορούν το mobility, σε όλη τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης, καθιστώντας τη μεγαλύτερη γεωγραφική αγορά σε σχεδόν 392 δισ. δολ. το 2021.
  Η Κίνα θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά όσον αφορά τις συνολικές δαπάνες (337 δισ. δολ. το 2021), ακολουθούμενη από την Ιαπωνία, τη Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι χώρες που θα σημειώσουν την ταχύτερη αύξηση των δαπανών για mobility έως το 2021, θα είναι η Βενεζουέλα (με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8,2%), η Ινδία (με 8%), οι Φιλιππίνες (με 7%) και το Περού (με 6,7%). Αντίθετα, τέσσερις χώρες, Αυστραλία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία και Ταϊβάν, προβλέπεται ότι θα καταγράψουν ελαφρά μείωση στις δαπάνες για το mobility.
  Καταναλωτική δύναμη
  Οι καταναλωτές, σύμφωνα με την IDC, θα εισφέρουν ποσοστό άνω του 70% των συνολικών δαπανών κινητικότητας. Οι περισσότερες από αυτές τις δαπάνες θα κατευθυνθούν σε υπηρεσίες mobility και smartphones. Αν και θα είναι η μεγαλύτερη πηγή δαπανών, ο τομέας των καταναλωτών θα παρουσιάσει την πιο αργή ανάπτυξη, με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 1,3% έως το 2021.
  Οι τραπεζικές και επαγγελματικές υπηρεσίες θα είναι οι δύο βιομηχανίες με τις μεγαλύτερες δαπάνες για mobility κατά την περίοδο πρόβλεψης, φθάνοντας τα 55,1 δισ. δολ. και τα 54,9 δισ. δολ. αντίστοιχα το 2021.
  Στο μεταξύ, οι τομείς με την ταχύτερη αύξηση των σχετικών δαπανών θα είναι οι επαγγελματικές υπηρεσίες (με μέσο ετήσιο ρυθμό ανόδου 7,5%), οι κατασκευές (με 7,1%) και οι τηλεπικοινωνίες (με 7%).
  Πρωταγωνιστούν οι μικρές εταιρείες

  Η μεγαλύτερη κατηγορία για το mobility θα είναι υπηρεσίες, οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των συνολικών δαπανών έως το 2021. Το hardware θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία, ενώ το λογισμικό θα είναι η τρίτη σε μέγεθος κατηγορία με τις υψηλότερες δαπάνες.
  Οι μικρές επιχειρήσεις (με έναν έως εννέα εργαζομένους) θα αντιπροσωπεύουν περίπου τα τρία τέταρτα όλων των δαπανών mobility παγκοσμίως, καθώς αυτές οι επιχειρήσεις αγοράζουν κινητές συσκευές, υπηρεσίες συνδεσιμότητας και υπηρεσίες κινητικότητας, ως προσιτή εναλλακτική λύση από τις παραδοσιακές λύσεις πληροφορικής.
  Οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις (1.000+ εργαζόμενοι) και μεγάλες επιχειρήσεις (500-999 εργαζόμενοι) θα επιτύχουν την ταχύτερη αύξηση των δαπανών με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,8% και 6,9%, αντιστοίχως.

  HeliosPlus

  Οικονομία