• Αναζήτηση
 • Υπoυργείο Εργασίας: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με θεσμούς

  Σε θετικό κλίμα στα θέματα που συζητήθηκαν συνεχίστηκε η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Εργασίας, στο στάδιο της συμφωνίας βρίσκεται το ζήτημα της ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για τις ειφορές στον ΕΔΟΕΑΠ. Αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας, συμφωνήθηκε η καθιέρωση κατώτατου ορίου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε θετικό κλίμα στα θέματα που συζητήθηκαν συνεχίστηκε η διαπραγμάτευση
  με τους θεσμούς για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

  Όπως αναφέρουν
  πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Εργασίας, στο στάδιο της συμφωνίας
  βρίσκεται το ζήτημα της ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, στο
  πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι
  συζητήσεις για τις ειφορές στον ΕΔΟΕΑΠ. Αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας, συμφωνήθηκε η καθιέρωση κατώτατου ορίου.

  Επίσης, επιβεβαιώθηκε η τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης τόσο αναφορικά με την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων, όσο και με τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

  Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, εξαιτίας της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων  εξασφαλίστηκε η καταβολή της υποδόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ επιβεβαιώθηκε η θετική πορεία των οικονομικών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και τα στοιχεία του προϋπολογισμού του.

  Κατά τα λοιπά,  πρόοδος σημειώθηκε και στο ζήτημα της ενοποίησης της είσπραξης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών με τη συνεργασία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και του ΕΦΚΑ.
  Όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας, οι πηγές του υπουργείου Εργασίας σημειώνουν ότι συμφωνήθηκε η καθιέρωση κατώτατου ορίου.

  Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου Εργασίας, για την απαρτία στις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων επιχειρησιακών σωματείων, συμφωνήθηκε ότι θα απαιτείται η συμμετοχή του 1/2 (από το 1/3 που ισχύει) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για τη λήψη απόφασης απεργίας. Όπως διευκρινίζουν, καμία αλλαγή δεν επέρχεται στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις. Επίσης, υπογραμμίζουν ότι, σε αντίθεση με όσα έχουν γραφτεί, καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στο χρόνο προειδοποίησης για κήρυξη απεργίας ούτε στους λόγους απόλυσης συνδικαλιστικών στελεχών.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk