• Αναζήτηση
 • Έχασε το πιστοποιητικό ποιότητας η χαλυβουργία Kobe Steel

  Η μεγάλη ιαπωνική χαλυβουργία Kobe Steel απώλεσε την πιστοποίηση ποιότητας για τα προϊόντα χαλκού, την οποία

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Η μεγάλη ιαπωνική χαλυβουργία Kobe Steel απώλεσε την πιστοποίηση ποιότητας για τα προϊόντα χαλκού, την οποία χορηγεί η κυβέρνηση του Τόκιο, εξαιτίας του σκανδάλου metalgate, της παραποίησης δηλαδή των στοιχείων που αφορούν την ποιότητα και ανθεκτικότητα του αλουμινίου και του χαλκού που πούλησε την τελευταία 10ετία στους πελάτες της.
  Η ανάκληση του βιομηχανικού πιστοποιητικού αποδόθηκε στους «ανάρμοστους χειρισμούς» της Kobe Steel σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια των στοιχείων που αφορούν τα προϊόντα της και την ελλειμματική ποιότητά των προϊόντων.
  Όπως σημειώνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η απόφαση αυτή θα πλήξει περαιτέρω την υπόληψη της τρίτης σε παραγωγή και πωλήσεις ιαπωνικής χαλυβουργίας σε μια περίοδο κατά την οποία οι πελάτες της την εγκαταλείπουν προς όφελος των ανταγωνιστών της.
  Την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση της απώλειας του πιστοποιητικού ποιότητας, η τιμή της μετοχής της Kobe Steel υποχώρησε κατά 1,5% στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.
  Όπως η ίδια η Kobe Steel έχει παραδεχθεί, με βάση τα αρχεία της περίπου 500 εταιρείες, ιαπωνικές και μη, έχουν επηρεαστεί από το πρωτοφανές σκάνδαλο καθώς έχουν προμηθευτεί πρώτες ύλες, κυρίως αλουμίνιο και χαλκό, από αυτήν.
  Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, οι ιαπωνικές Mazda και Honda, η ευρωπαϊκή αεροδιαστημική κοινοπραξία Airbus και η αμερικανική ανταγωνίστριά της Boeing, οι σιδηροδρομικές Central Japan Railway και Hitachi και άλλες.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk