• Αναζήτηση
 • Attica Συμμετοχών: Aνεβάζει στο 98,83% τη συμμετοχή της στην HSW

  Στο 98,56% ενισχύει τη συμμετοχή της στην Hellenic Seaways η Attica Συμμετοχών του ομίλου MIG καθώς υπέγραψε

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Στο 98,83% ενισχύει τη συμμετοχή της στην Hellenic Seaways η Attica Συμμετοχών του ομίλου MIG καθώς υπέγραψε συµφωνία – πλαίσιο με τις Μινωικές Γραμμές ώστε η κρητική εταιρεία να μεταβιβάσει το 48,53% που ελέγχει στην HSW στην Αttica. H συμφωνία περιλαμβάνει επίσης και την αγορά δύο πλοίων που ανήκουν σήμερα σε Attica και HSW από τον όμιλο Grimaldi και τις Μινωικές Γραμμές αντίστοιχα.
  Αναλυτικότερα, η εν λόγω συµφωνία – πλαίσιο περιλαµβάνει τις ακόλουθες επιµέρους και αλληλεξαρτώµενες (en bloc) συναλλαγές οι οποίες είναι:
  • Πώληση από τις Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. στην ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών των 37.667.504 µετοχών της εταιρείας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε.οι οποίες αντιπροσωπεύουν σήµερα ποσοστό 48,53% του καταβεβληµένου µετοχικού της κεφαλαίου της, έναντι τιµήµατος € 78.500.000.

  • Αγορά του πλοίου «SUPERFAST XII» από εταιρεία του Οµίλου Grimaldi, κύριο µέτοχο των Μινωικών Γραµµών, το οποίο ανήκει στην εταιρεία ATTIΚΑ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 100% θυγατρική της ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών, έναντι συνολικού τιµήµατος €74.500.000.
  • Αγορά από τις Μινωικές Γραμµές Α.Ν.Ε.του ταχύπλοου πλοίου «HIGHSPEED 7» από την εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. έναντι συνολικού τιµήµατος € 25.000.000.
  Η υλοποίηση της συµφωνίας τελεί, µεταξύ άλλων, υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισµού και τη λήψη των αναγκαίων εταιρικών και άλλων εγκρίσεων. Οι παραπάνω συναλλαγές θα ολοκληρωθούν µόλις πραγµατοποιηθεί η απόκτηση ελέγχου της εταιρείας HSW από την ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών, για την οποία η τελευταία έχει υποβάλει σχετική γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισµού λόγω άλλης συναλλαγής (η Attica είχε αποκτήσει το 50,3% της HSW από την Τράπεζα Πειραιώς) και η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης.
  Με την κίνηση αυτή λύνεται ο γόρδιος δεσμός που είχε προκληθεί στον κλάδο της ακτοπλοϊας από την απόκτηση του 50,3% της HSW από την Attica. Ο όμιλος Grimaldi απεμπλέκεται από την HSW αφού έτσι και αλλιώς θα είχε παθητικό ρόλο, ενώ με την πώληση του Highspeed 7 στις Μινωικές το αρχικό deal της απόκτησης του 50,3% της HSW από την Attica ενδεχομένως θα περάσει πιο εύκολα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αφού σήμερα σε ορισμένες γραμμές έκαναν δρομολόγια μόνο Attica και HSW.
  Σε σχετική ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών αναφέρονται τα εξής: «Οι Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. εκτιµούν ότι η υλοποίηση της συναλλαγής θα είναι επωφελής για την εταιρεία αλλά και θα συνδράµει µακροπρόθεσµα στον εξορθολογισµό της εσωτερικής ακτοπλοϊκής αγοράς και τη διατήρηση ορθού επιπέδου υγιούς ανταγωνισµού στον κλάδο».
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk