Θα ελέγχεις το σπίτι με το… μυαλό σουΠριν από λίγες εβδομάδες παρουσιάστηκε μια τεχνολογία που μετατρέπει σε τηλεκοντρόλ διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι (τασάκια, ποτήρια κ.λπ.) ώστε να διευκολύνεται ο θεατής στη χρήση της τηλεόρασης. Ενας ερευνητής της IBM παρουσίασε τώρα το… απόλυτο τηλεκοντρόλ. Σύμφωνα με τον Τζον Μακ Ναμάρα που εργάζεται στο Κέντρο Καινοτομίας Hursley της IBM, σε 20 χρόνια θα έχουν αναπτυχθεί εμφυτεύματα τεχνητής νοημοσύνης τα οποία θα βοηθούν στην αποκατάσταση προβλημάτων στον ανθρώπινο οργανισμό. Οπως τονίζει ωστόσο ο ερευνητής, κάποια εμφυτεύματα θα προσφέρουν και άλλου είδους υπηρεσίες εκτός από ιατρικές. Θα επιτρέπουν σε κάποιον να ελέγχει τις λειτουργίες του σπιτιού με νοητικές εντολές. «Η νανοτεχνολογία είναι εδώ, νανομηχανές θα μπορούν να ενσωματώνονται στον οργανισμό μας και θα μας επιτρέπουν να αποκτούμε τον έλεγχο του περιβάλλοντός μας με κάποιες κινήσεις ή ακόμα και με τη σκέψη μας» ανέφερε ο Μακ Ναμάρα ενώπιον της House of Lords Select Artificial Intelligence Committee, της ειδικής επιτροπής που της βρετανικής Βουλής των Λόρδων που διερευνά τα ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που ανακύπτουν με τη χρήση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με τον Μακ Ναμάρα, εκτός από το να ανοιγοκλείνουμε τα φώτα, τον θερμοσίφωνα και τα άλλα συστήματα του σπιτιού θα μπορούμε με τη σκέψη μας ακόμα και να αλλάζουμε κανάλια όταν παρακολουθούμε τηλεόραση.

Πάρε τηλέφωνο με το σπίνερ σου!

Μια εταιρεία από το Χονγκ Κονγκ πέρασε τη μόδα των σπίνερ σε ένα εντελώς απρόσμενο επίπεδο. Η Chilli International κατασκεύασε το πρώτο fidget spinner τηλέφωνο! Το K118, όπως είναι το όνομα της συσκευής, έκανε αρχικά την εμφάνισή του στην ινδική αγορά αλλά πωλείται και από το Amazon με την τιμή του να αγγίζει τα 20 ευρώ. Το σπίνερ κινητό διαθέτει μια μικρή οθόνη 2,5 ιντσών, πληκτρολόγιο, μνήμη 32 MB και ενσωματώνει τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης (Bluetooth) ώστε αν θέλει ο κάτοχός του να συνδέεται και με άλλες συσκευές και ειδικά με smartphones. Το Κ118 δεν είναι το μόνο gadget σε μορφή σπίνερ που κυκλοφορεί. Η ιαπωνική εταιρεία NSK Micro Precision δημιούργησε ένα σπίνερ που μπορεί να στριφογυρίζει χωρίς διακοπή για 12 λεπτά. Από την άλλη πλευρά η ρωσική εταιρεία κατασκευής πολυτελών ειδών Caviar παρουσίασε το ακριβότερο fidget spinner στον κόσμο: είναι χρυσό και κοστίζει περίπου 15.000 ευρώ.

Ακουστικά για όλες τις δουλειές

Μπορεί το όνομα της Google να είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το Internet, αλλά η εταιρεία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να επεκταθεί και σε άλλους τομείς της βιομηχανίας των ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων. Ετσι πριν από λίγες ημέρες λανσάρισε τη νέα της… κολεξιόν η οποία αποτελείται από διάφορα gadgets. Εκείνα που ξεχώρισαν ήταν τα ακουστικά Pixel Buds που διαθέτουν ένα πλήθος δυνατοτήτων. Με ένα απλό άγγιγμα στο δεξί ακουστικό ο κάτοχος των Pixel Buds μπορεί να ακούσει μουσική, να πραγματοποιήσει μια κλήση, να ενημερωθεί για τα μηνύματά του ή να λάβει οδηγίες για τη σωστή διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει αν πηγαίνει κάπου. Η πιο εντυπωσιακή δυνατότητα των ακουστικών αυτών είναι ωστόσο αυτή της μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο σε 40 διαφορετικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών! Η αυτονομία των Pixel Buds φτάνει τις 5 ώρες ομιλίας με μία φόρτιση, αλλά και η θήκη μεταφοράς μπορεί να τα φορτίζει προσωρινά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ