• Αναζήτηση
 • Πούτιν: Η Κίνα κινητήριος δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας

  Για μία «νέα εποχή» στην οποία εισέρχεται ο σοσιαλισμός με κινεζικά χαρακτηριστικά έκανε λόγο ο κινέζος πρόεδρος, Σι Τζίνπινγκ, κατά τη διάρκεια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 19ου Συνεδρίου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Για μία «νέα εποχή» στην οποία εισέρχεται ο σοσιαλισμός με κινεζικά χαρακτηριστικά έκανε λόγο ο κινέζος πρόεδρος, Σι Τζίνπινγκ, κατά τη διάρκεια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 19ου Συνεδρίου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

  Συγκεκριμένα ο κινέζος πρόεδρος σχολιάζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην επαρχία Γκουϊτζόου κατά την τελευταία πενταετία, δήλωσε ότι ο σοσιαλισμός με κινεζικά χαρακτηριστικά, εισέρχεται σε «μία νέα εποχή» και κάλεσε τα μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κίνα, αλλά κι όλων των διαφορετικών εθνικών ομάδων που ζουν σε κινεζικό έδαφος, να προωθήσουν τον σοσιαλισμό αυτό, με τα κινεζικά χαρακτηριστικά.

  Την ίδια στιγμή ως «απροσδόκητα ανοιχτό» χαρακτήρισε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το 19ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει «μεγάλα σχέδια συνεργασίας» με την Κίνα.

  «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο είναι απροσδόκητα ανοιχτό. Βλέπουμε δυσκολίες, αλλά και πιθανότητες», δήλωσε ο Πούτιν στην διάρκεια συζήτησης της ρωσικής δεξαμενής σκέψης (Valdai Discussion Club) στο Σότσι.

  Ο ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την Κίνα ως «την κινητήριο δύναμη» της παγκόσμιας οικονομίας. Παρά το γεγονός ότι το ΑΕΠ της Κίνας, μειώθηκε στο 6,8% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, ο Πούτιν εκτίμησε ότι οι δομικές οικονομικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κίνα, θα οδηγήσουν σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk