• Αναζήτηση
 • «Παρελθόν» οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές

  Είδος προς... εξαφάνιση τείνουν να γίνουν τους τελευταίους μήνες οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Είδος προς… εξαφάνιση τείνουν να γίνουν τους τελευταίους μήνες οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές.

  Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Συστήματος Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας», σύμφωνα με τα οποία η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών ανήλθε στα 177,7 εκατ. ευρώ το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

  Η εξέλιξη αυτή δείχνει πώς έχει εγκαταλειφθεί από τις επιχειρήσεις οι συναλλαγές μέσω επιταγών και οι περισσότερες συναλλαγές πραγματοποιούνται πλέον με μετρητά και χωρίς πίστωση.

  Αναλυτικότερα, στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στα 144 εκατ. ευρώ, έναντι 595 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2016. Συνολικά οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν στο 9μηνο ανήλθαν σε 7.012, ήτοι ήταν μειωμένες κατά 8,25% % σε σχέση με το 2016, όταν και είχαν ανέλθει σε 10.851.

  Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν κλείσει την «στρόφιγγα» στις επιχειρήσεις που ψάχνουν να δανειοδοτηθούν σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την ρευστότητα τους. Το γεγονός, ότι οι τράπεζες δεν εκδίδουν με μεγάλη συχνότητα, μπλοκ επιταγών έχει μειώσει δραστικά και τις ακάλυπτες επιταγές.

  Παράλληλα, οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017 στα 33,6 εκατ. ευρώ, από 45,1 εκατ. ευρώ πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Συνολικά οι απλήρωτες συναλλαγματικές που σφραγίσθηκαν στο 9μηνο ανήλθαν σε 20.116, ήτοι ήταν μειωμένες κατά 25,36% σε σχέση με το 2016, όταν και είχαν ανέλθει σε 27.226.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk