• Αναζήτηση
 • Και νέα παραπομπή για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο

  Δεν έχουν τέλος οι παραπομπές στο εδώλιο για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον πρώην κραταιό άνδρα της Siemens,

  Δεν έχουν τέλος οι παραπομπές στο εδώλιο για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον πρώην κραταιό άνδρα της Siemens, που εκζητείται από τις ελληνικές αρχές. Αυτή τη φορά, την υπογραφή για την παραπομπή του βάζει στη σχετική πρόταση – προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο – ο εισαγγελέας Εφετών κ. Γιώργος Βούλγαρης, στο πλαίσιο της υπόθεσης συμβάσεων του ΟΣΕ με τον γερμανικό κολοσσό. Πρόκειται συγκεκριμένα για τρεις συμβάσεις προμήθειας υλικού,  που καταρτίστηκαν το 1999, και για τις οποίες ο ΟΣΕ έχει διενεργήσει σχετική πραγματογνωμοσύνη – αποδεικτική της ζημίας που έχει υποστεί, κυρίως λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση του τροχαίου υλικού.

  Και όλα αυτά, ενώ επικρέμαται η καταγγελία ότι προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν οι σχετικές ρήτρες, προβλεπόμενες σε περίπτωση καθυστέρησης, έπεσαν μίζες ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.
  Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει, μαζί με τον Χριστοφοράκο, να παραπεμφθούν ακόμη έξι κατηγορούμενοι, ένας έλληνας και πέντε αλλοδαποί: Διονύσης Παναγιωτίδης, Christoph Michael Gebauer, Reinhard Herbert Siekaczek, Bryno Norbert Flad, Friedrich Smaxvil και Hans Martin Schabert.
  Οι εμπλεκόμενοι βαρύνονται κατά περίπτωση με το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, τελεσθείσας επί μακρόν, καθώς και άλλα κακουργήματα.
  Ο κ. Βούλγαρης εισηγείται επίσης τη διατήρηση της ισχύος των ενταλμάτων σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος των Χριστοφοράκου και Siekaczek, για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
  Τον τελικό λόγο για το εάν θα παραπεφθούν ή όχι οι κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, έχει το Συμβούλιο Εφετών. 
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk