• Αναζήτηση
 • Κων. Κούνεβα: Πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι

  Η «εμβληματική» υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα -παρουσία της ίδιας - συζητήθηκε το πρωί της Τρίτης στον Άρειο Πάγο και το Β1 Εργατικό Τμήμα, υπό την προεδρία του κ. Χριστόφορου Κοσμίδη.

  Η «εμβληματική» υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα -παρουσία της ίδιας – συζητήθηκε το πρωί της Τρίτης στον Άρειο Πάγο και το Β1 Εργατικό Τμήμα, υπό την προεδρία του κ. Χριστόφορου Κοσμίδη. Η υπόθεση επίθεσης με οξύ στην πρώην συνδικαλίστρια και νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, απασχολεί ακόμη τη Δικαιοσύνη, με αφορμή την αίτηση αναίρεσης που έχει ασκηθεί κατά της εφετειακής απόφασης, η οποία και απάλλασσε την εργοδότρια εταιρεία από κάθε σχετική ευθύνη (η κυρία Κούνεβα είχε δικαιωθεί πρωτοδίκως). 


  Την εκπροσώπηση της ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου έχουν αναλάβει ο κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, εργατολόγος και πρώην υπουργός, καθώς και ο κ. Αρις Καζάκος, καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ. Παρέμβαση υπέρ της, έκανε και η ΓΣΕΕ μέσω της κυρίας Μαρίας Λαγουβάρδου.

  Ο κ. Ρουπακιώτης επέμεινε ιδιαίτερα στον εγκληματικό χαρακτήρα της επίθεσης, μιας επίθεσης βάναυσης και άγριας, τονίζοντας ότι παραμένει μετέωρο το αίτημα για απονομή Δικαιοσύνης.

  Τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Καζάκος επεσήμαναν ότι η εργοδότρια εταιρεία δημιούργησε συνθήκες που επέτρεψαν την επίθεση. Ο κ. Ρουπακιώτης έκανε λόγο για σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας και σκληρές εργασιακές συνθήκες για την τότε εργαζόμενη – συνδικαλίστρια, ενδεικτικές των οποίων είναι δυο εκθέσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

  «Το πυρακτωμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί οδήγησε κάποιον στο να προβεί στο αρνητικό αυτό περιστατικό», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για εχθρότητα από την πλευρά της εταιρείας και παντελή απουσία μέτρων προστασίας προς την εργαζόμενη _ ως όφειλε.

  Ο κ. Καζάκος, από την πλευρά του, στάθηκε στο «παράδοξο» της προσβαλλόμενης εφετειακής απόφασης που θέλει την εταιρεία να μη γνώριζε τις απειλές σε βάρος της κυρίας Κούνεβα. «Η εταιρεία είτε γνώριζε, είτε υπαίτια αγνοούσε», αντέτεινε, χαρακτηρίζοντας ως ενδεικτική την αναδημοσίευση σχετικής συνέντευξης της κυρίας Κούνεβα στην τότε «Ελευθεροτυπία» (από τον βελγικό Τύπο), στην οποία αναφερόταν διεξοδικά στις απειλές. 

  Ο ίδιος υπογράμμισε τη μεθόδευση της εταιρείας, δυο ολόκληρα χρόνια πριν από την επίθεση (με συνεχείς μετακινήσεις της εργαζόμενης σε μη προνομιακούς σταθμούς, μακριά από το σπίτι της, πάντα με νυχτερινά ωράρια), εκτιμώντας ότι όλα αυτά συνετέλεσαν στο να δημιουργηθεί «πηγή κινδύνου» για την εργαζόμενη.

  Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Κωνσταντίνα Κούνεβα δήλωσε σχετικά με το ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες της εις βάρος της επίθεσης : «Αυτό και για εμένα και για όλους τους πολίτες είναι κάτι που δεν επιθυμούμε. Εγώ μαθαίνω να ζω με προβλήματα που έχω, αλλά κανένας δε θα μάθει να ζει με το άδικο και με τις επιθέσεις στη κοινωνία. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να βρεθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις και ειδικά σε συνδικαλιστές για εργατικές αιτίες».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk