• Αναζήτηση
 • Οι τάσεις για την απασχόληση στις «Ημέρες Καρίερας 2017»

  Με σύνθημα ο «Κατάλληλος Ανθρωπος στην Κατάλληλη Θέση» θα πραγματοποιηθεί για 18η χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 14 και 15 Οκτωβρίου το φεστιβάλ για την επαγγελματική ανέλιξη και τις νέες τάσεις εργασίας στην Ελλάδα «Ημέρες Καριέρας 2017».

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Με σύνθημα ο  «Κατάλληλος Ανθρωπος στην Κατάλληλη Θέση» θα πραγματοποιηθεί για 18η χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 14 και 15 Οκτωβρίου το φεστιβάλ για την επαγγελματική ανέλιξη και τις νέες τάσεις εργασίας στην Ελλάδα «Ημέρες Καριέρας 2017».
  Οι «Ημέρες Καριέρας 2017» απευθύνονται σε όλους: στους  νέους που αναζητούν εργασία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, στους εργαζόμενους που θέλουν να εξελίξουν την επαγγελματική τους πορεία, αλλά και όσους θέλουν να σχεδιάσουν μαζί με εξειδικευμένους συμβούλους το επιχειρηματικό τους πλάνο, στους τελειόφοιτους που αναζητούν τις καλύτερες λύσεις για σπουδές εντός και εκτός συνόρων, στους φοιτητές και πτυχιούχους που ενδιαφέρονται για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα.
   
  Παράλληλα, εξειδικευμένοι σύμβουλοι και recruiters, κατατοπίζουν τους επισκέπτες σε θέματα βιογραφικού σημειώματος, διαχείρισης συνέντευξης και επαγγελματικού προσανατολισμού, μέσα από ενδιαφέροντα workshops.
  Επίσης, για τέταρτη χρονιά, το Up Event παρουσιάζει διακεκριμένες προσωπικότητες από όλους τους τομείς εργασίας που μέσα από το προσωπικό τους παράδειγμα, παρουσιάζουν με τρόπο βιωματικό τις τάσεις στην εργασία και υποδεικνύουν τον τρόπο ώστε να κάνουν οι συμμετέχοντες πραγματικότητα τα όνειρά τους. Το Up Event θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 9.84 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. 

   
  Οι «Ημέρες Καριέρας 2016» σε αριθμούς
   
  Πέρσυ,  στις «Ημέρες Καριέρας 2016» κατεγράφησαν 7.000 επισκέπτες. Το  προφίλ των επισκεπτών που επισκέφτηκαν τις Ημέρες Καριέρας, το 2016, ήταν:
   
  26% ηλικίας 18-24 ετών, 41% ηλικίας 25-30 ετών, 16% ηλικίας 31-35 ετών και 17% άνω των 35 ετών.

  Το 57% των επισκεπτών ήταν απόφοιτοι Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το 25% κάτοχοι μεταπτυχιακών, το 1% κάτοχοι διδακτορικών τίτλων, το 12% απόφοιτοι ΤΕΕ/ΙΕΚ και το 5% απόφοιτοι λυκείου.

  Το 32% εργαζόταν  ήδη, ενώ το 68% των επισκεπτών αναζητούσε εργασία.

  Η πλειονότητα των επισκεπτών ήταν απόφοιτοι Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Οικονομικών Επιστημών, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Μάρκετινγκ, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γεωπονίας (Φυτικής Παραγωγής και Ζωϊκής Τεχνολογίας Τροφίμων), Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Πολιτικών Μηχανικών.

  Οι κλάδοι που είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση ως επιθυμητό αντικείμενο απασχόλησης από τους υποψήφιους επισκέπτες ήταν η Πληροφορική και οι Τηλεπικοινωνίες, τα Χρηματοοικονομικά-Λογιστικά, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, το Μάρκετινγκ και η Έρευνα Αγοράς, η Εκπαίδευση, η Γραμματειακή Υποστήριξη, οι Μηχανικοί, τα επαγγέλματα Υγείας, οι Πωλήσεις, το τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων, τα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης, τα Ναυτιλιακά, ο Τουρισμός και οι Ξενοδοχειακές Μονάδες.
   
  Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το εξειδικευμένο για την εργασία website kariera.gr μέλος του δικτύου CareerBuilder.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk