• Αναζήτηση
 • Αυξάνονται τα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες

  Μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες τα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 1,1 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τα 6 δισ. ευρώ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε λερναία ύδρα που πνίγει την αγορά έχουν εξελιχθεί τα κρατικά φέσια. Το Δημόσιο μπορεί να άνοιξε το πουγκί και να ξεκίνησε να επιστρέφει φόρους σε φορολογουμένους και επιχειρήσεις και να πληρώνει προμηθευτές, αλλά ταυτόχρονα νέα, ακόμη μεγαλύτερα χρέη δημιουργούνται κάθε μήνα.

  Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου φουσκώνουν και απειλούν την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου που εξελίσσεται σε θρίλερ.

  Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες τα χρέη του Δημοσίου σε ιδιώτες και επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 1,1 δισ. ευρώ. Από το τέλος Απριλίου, ημερομηνία που με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές η καθαρή αξία των ληξιπρόθεσμων έπρεπε να μειωθεί κατά 1,2 δισ. ευρώ για την καταβολή της δεύτερης υποδόσης, τα χρέη αυξήθηκαν.

  Από 4,934 δισ. που είχαν περιοριστεί τον περασμένο Απρίλιο εκτινάχθηκαν στο τέλος Αυγούστου στα 6,026 δισ. ευρώ. Από αυτά, 3,9 δισ. ευρώ είναι οφειλές της γενικής κυβέρνησης και 2,114 δισ. ευρώ επιστροφές φόρων, οι οποίες μάλιστα αυξήθηκαν σχεδόν κατά 600 εκατ. ευρώ σε σχέση με ένα μήνα πριν, τον Ιούλιο.

  Διαβάστε αναλυτικά στο tanea.gr

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk