• Αναζήτηση
 • Δεν συζητήθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής Γιαννουσάκη

  Δεν συζητήθηκε η τρίτη αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της ισόβιας κάθειρξης και των οκτώ ετών που έχει επιβληθεί στον Ευθύμιο (Μάκη) Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor One.

  Δεν συζητήθηκε η τρίτη αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της ισόβιας κάθειρξης και των οκτώ ετών που έχει επιβληθεί στον Ευθύμιο (Μάκη) Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor One

  Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ε.Γιαννουσάκη, Γιάννης Γλύκας, Φίλιππος και Χριστόδουλος Φίλιας υπέβαλαν αίτημα στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών προκειμένου να προσκομιστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος των Τούρκων χρηματοδοτών του φορτίου των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο Noor One από την 3η τακτική ανακρίτρια Πειραιά, Ασπασία Αλβανού.

  «Πρέπει να προσκομιστούν τα εντάλματα σύλληψης προς στήριξη όλου του υλικού. Εμείς δεν μπορούμε να τα φέρουμε. Υποβάλλαμε αίτηση στην Εισαγγελία Εφετών αλλά δεν μπορούμε να τα πάρουμε. Υπάρχουν τρομεροί κίνδυνοι για τον Ε. Γιαννουσάκη» τόνισε ο κ.Φίλιας.
  Ο πρόεδρος-αρχικά-επισήμανε οτι το Δικαστήριο επιφυλάσσεται.

  Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ε.Γιαννουσάκη επέμειναν, επισημαίνοντας οτι ο εντολέας τους κινδυνεύει από την παραμονή του στις φυλακές.

  «Διάβασα στον τύπο οτι εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τα οποία τα ζητάει ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή. Αν αυτό δεν είναι σημαντικό που κρίνεται η ζωή του, τότε τι είναι.Εχει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα ενώ είναι παγκοσμίως γνωστός. Το αίτημα είναι η έκδοση απόφασης για να διακόψει το δικαστήριο, να έρθουν τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν και το μάθαμε από τον τύπο. Θεωρώ οτι σε έναν άνθρωπο που ουσιαστικά δεν είναι μυστικός μάρτυρας και ο οποίος προφορικώς, γραπτώς, ελληνικως και παγκοσμίως έχει πει οτι έχει πει, είναι γνωστός. Ζητάμε να αποδειχθεί ότι κινδυνεύει η ζωή αυτού του ανθρώπου» επισήμανε από την πλευρά του ο Γιάννης Γλύκας.

  Πρόεδρος : Είπαμε επιφυλάσσεται το Δικαστήριο. Δεν το έχετε ακούσει ξανά αυτό; Για μια αίτηση δεν μπορείτε να απασχολείται το δικαστήριο!

  Γ. Γλυκας : Μια αίτηση που αφορά ζωή!

  Γιαννουσάκης: Αυτό το έγγραφο δεν το έχετε…

  Πρόεδρος : Επιφυλάσσεται το δικαστήριο… Προχωρήστε κύριοι

  Δικηγόρος : Είναι απαραίτητη η προσκόμιση αυτών των ενταλμάτων…
  Πρόεδρος : Είμαστε άλλη σύνθεση, άλλο δικαστήριο

  Γιαννουσάκης : ´Οπως υπογράφηκε το ένταλμα σύλληψης, υπογράφηκε και ένα συμβόλαιο θανάτου για την οικογένεια μου και εμένα….

  Η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών επισήμανε από την πλευρά της : «Το να σας προσκομιστούν δύο εντάλματα δεν προσφέρουν τίποτα στη σκέψη σας αν δεν συνδυάζονται με άλλα στοιχεία. Δεν ξέρουμε σε πιο στάδιο βρίσκεται κύρια ανάκριση Δεν ξέρω αν υπάρχουν εντάλματα αλλά αυτά τα μονόφυλλα τίποτα δε σας λένε τίποτα.Δεν μπορείτε να αναγνώσετε έγγραφα, αν δεν είναι αμετάκλητα..Μόνα τους τα εντάλματα θα σας οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι βρίσκεται σε βάσιμο κίνδυνο ζωής; Κρίνω ότι δεν εξυπηρετούν σε τίποτα αυτά τα έγγραφα…

  Οι συνήγοροι του κ. Γιαννουσάκη επέμειναν ωστόσο και μετά την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως. «Τα εντάλματα περιλαμβάνουν όλο το ιστορικό και δικαιολογούν την έκδοση.
  Φαίνεται ότι η έκδοση των ενταλμάτων ήταν συνέπεια των πληροφοριών που έδωσε ο Ε.Γιαννουσάκης» τόνισε ο κ. Φίλιας.

  «Αισθανόμουν ότι ήμασταν σε καλύτερη φάση από παρελθόν. Ο λόγος που ο κ. Γιαννουσάκης έχει ισόβια είναι ότι δεν είχαν βγει εντάλματα και το ξέρει κι ο εφέτης που ήταν στη σύνθεση του δικαστηρίου και είναι μέλος του παρόντος δικαστηρίου.Οταν ένας άνθρωπος έχει ένα ελαφρυντικό σχεδόν δεδομένο και όταν αυτός κινδυνεύει, τότε (μπορεί καλώς να είχε επιφυλάξεις) το δικαστήριο, σήμερα δεν μπορεί να έχει επιφυλάξεις..Δε θέλει το δικαστήριο να δει ποιοι είναι οι Τούρκοι μεγαλέμποροι που προωθούν ηρωίνη σε όλον τον κόσμο, οι χρηματοδότες του φορτίου. Είναι σίγουρο ότι η ποινή του Γιαννουσάκη στο Εφετείο θα είναι 15 με 18 χρόνια, που σημαίνει ότι έχει οκτώ μήνες φυλακή ακόμα!

  Πρόεδρος : Βγάλατε ποινή…

  Γλύκας : Έχω έναν κατηγορούμενο που δεν ξέρω αν θα είναι ζωντανός αύριο, το πρωί.Δεν είναι ένα άψυχο χαρτί, είναι για μια υπόθεση που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο 2-3 χρόνια. Αυτά τα τρία ονόματα τους χρηματοδότες, για τους δύο βγήκαν εντάλματα σύλληψης γιατί ο τρίτος είναι φυλακή, τα δίνει σε ένορκη κατάθεση του το 2015 (…) Έχουμε έναν κατηγορούμενο που δεν ξέρω αν θα ζει αύριο το πρωί. ..ήταν οι χρηματοδότες που οργάνωσαν και κατηύθυναν, αυτό λένε τα εντάλματα …Ο ένας είναι στη φυλακή γιατί σκότωσε τους δολοφόνους της κόρης του, ο άλλος διεθνώς σεσημασμένος…Αυτός τους έχει κατονομάσει , με όσα ακριβώς αποκάλυψε εκδόθηκαν τα εντάλματα”επισήμανε ο κ.. Γλύκας.

  Τελικά, το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα. «Μου λέτε ότι δεν πιστοποιείται ο κίνδυνος, ότι είναι ένα κομμάτι χαρτί.. Η οικογένεια μου υποφέρει από τις 19 Σεπτέμβρη τους έχουμε βάλει 12 σεκιούριτι…».

  Μετά από αυτό ο ισοβίτης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συζητηθεί η αίτηση του με αποτέλεσμα να απορριφθεί.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk