• Αναζήτηση
 • ΤΑΙΠΕΔ: Ο κ. Ριχάρδος Αντώνης Λαμπίρης νέος διευθύνων σύμβουλος

  O κ. Ριχάρδος Αντώνιος Λαμπίρης είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στη θέση του κ. Αντώνη Λεούση, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Αυτό ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) ή αλλίώς το Υπερταμείο που εποπτεύει το ΤΑΙΠΕΔ.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  O κ. Ριχάρδος Αντώνιος Λαμπίρης είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στη θέση του κ. Αντώνη Λεούση, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Αυτό ανακοίνωσε η  Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) ή αλλίώς το Υπερταμείο που εποπτεύει το ΤΑΙΠΕΔ.
  Ο κ. Λεούσης θα ασκεί τα καθήκοντά του έως τις 15 Οκτωβρίου και ο κ. Λαμπίρης θα αναλάβει από τις 16 Οκτωβρίου.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ ευχαριστεί τον κ. Λεούση για τη συμβολή του στην πορεία του ΤΑΙΠΕΔ τα τελευταία 2 χρόνια.
  Οπως αναφέρεται, η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και επιλογής του CEO διεξήχθη σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία διεθνούς κύρους. Το Διοικητικό Συμβούλιο διενήργησε συνεντεύξεις και αξιολόγησε τους υποψήφιους με βάση τα απαιτούμενα κριτήρια όπως αυτά προσδιορίζονταν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Τελικός υποψήφιος αναδείχθηκε ο κ. Λαμπίρης με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ.

  Βιογραφικό
  Ο κ. Λαμπίρης γεννήθηκε το 1975. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Sussex και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου MSc. in Project Management από το Πανεπιστήμιο του Birmingham. Είναι επίσης κάτοχος MSc. in International Trade, Transport and Finance από το City University στην Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί ως μηχανολόγος στην Rockwell Golde και έχει μακρά εμπειρία στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική καλύπτοντας τόσο τις αγορές της Ελλάδος όσο και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε οργανισμούς όπως η EFG Telesis Finance και η HSBC Bank plc. Από το 2006 διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επικεφαλής του τμήματος Εξαγορών και Συγχωνεύσεων της HSBC Bank plc για την Ελλάδα και Κύπρο, με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις.


  Οικονομία