• Αναζήτηση
 • Στα 600 εκατ. ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου

  Στα 6,026 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν στο τέλος Αυγούστου τα συνολικά φέσια του Δημοσίου προς τους ιδιώτες από 5,435 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο. Εκρηκτική αύξηση εμφάνισαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στα 6,026 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν στο τέλος Αυγούστου τα συνολικά φέσια του Δημοσίου προς τους ιδιώτες από 5,435 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου κατέγραψαν οριακή μείωση τον Αύγουστο καθώς από από τα 3,917 δισ. ευρώ τον Ιούλιο περιορίστηκαν στα 3,912 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

  Αντίθετα εκρηκτική αύξηση εμφάνισαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα.

  Συγκεκριμένα οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων φούσκωσαν από το 1,521 δισ. ευρώ τον Ιούλιο σε 2,114 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα το συνολικό κρατικό φέσι να διαμορφωθεί σε 6,026 δισ. ευρώ.

  Ωστόσο, για να μη τεθεί σε κίνδυνο η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ από τη δεύτερη αξιολόγηση που αναμένεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βάζοντας γκάζια στους εφόρους επέστρεψε το Σεπτέμβριο φόρους συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

  Από τους φορείς του δημόσιου τομέα, τα μεγαλύτερα «φέσια» στην αγορά εξακολουθούν να βάζουν οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης, με συνολικές οφειλές 2,309 δισ. ευρώ (έξι εκατομμύρια περισσότερα από τον Ιούλιο).

  Εξ αυτών ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 1,109 δισ. ευρώ και τα νοσοκομεία 558 εκατ. ευρώ. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει χρέη 335 εκατ. ευρώ.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk