• Αναζήτηση
 • Λίστα Λαγκάρντ: Εισπράχθηκαν €45 εκατ. από τους ελέγχους 2015-2017

  Στοιχεία για την πορεία των ελέγχων για τη Λίστα Λαγκάρντ και άλλες αντίστοιχες λίστες, καθώς και την προσπάθεια αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου, παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στοιχεία για την πορεία των ελέγχων για τη Λίστα Λαγκάρντ και άλλες
  αντίστοιχες λίστες, καθώς και την προσπάθεια αντιμετώπισης του
  λαθρεμπορίου, παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός
  Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

  Ειδικότερα για τη λίστα Λαγκάρντ, η υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «μέχρι το 2014 είχε ξεκινήσει ο έλεγχος σε 153 υποθέσεις, ολοκληρώθηκαν 38 υποθέσεις. Αντίστοιχα, το 2015 μέχρι το 2017 άρχισε ο έλεγχος σε 366 υποθέσεις, ολοκληρώθηκαν 200 υποθέσεις. Για την περίοδο μέχρι το 2014 τα ποσά που βεβαιώθηκαν ήταν 23 εκατομμύρια. Για την περίοδο 2015-2017 βεβαιώθηκαν 243 εκατομμύρια ευρώ. Έχουν εισπραχθεί από αυτά 45 εκατομμύρια ευρώ».

  «Αν όλα αυτά σας φαίνονται μικροποσά ή λίγοι οι έλεγχοι, πείτε μας εσείς τι κάνατε όλα τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε στο σημείο αυτό η υφυπουργός Οικονομικών. Η ολοκλήρωση των υποθέσεων τετραπλασιάστηκε, συμπλήρωσε.

  Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ και την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, σημείωσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι στις λίστες. «Δεν θα μείνει καμία λίστα στο χρονοντούλαπο. Όλοι θα ελεγχθούν και θα φέρουμε τα αποτελέσματα» υπογράμμισε η κ. Παπανάτσιου.

  Ως προς τους ελέγχους για το λαθρεμπόριο, παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το 2013 έγιναν 179.893 έλεγχοι, με ποσό βεβαίωσης 132.627.000 ευρώ. Από 1.1.2017 έως τον Αύγουστο 2017 65.157 έλεγχοι και το ποσό βεβαίωσης ανήλθε σε 247.226.984 ευρώ.

  «Πλέον γίνονται πιο στοχευμένοι έλεγχοι, γίνονται έλεγχοι σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής με πιο στοχευμένες κινήσεις σε μεγαλύτερα ποσά» σημείωσε.

  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα έσοδα του προϋπολογισμού.

  «Διαχειριζόμαστε το δημόσιο χρήμα με σεβασμό. Πράγματι κάποιες ομάδες φορολογούνται περισσότερο από όσο πρέπει. Και στο παρελθόν όμως είχαμε μεγάλα φορολογικά έσοδα, Παρόλα αυτά δεν υπήρξε διαχείριση με τον τρόπο που έπρεπε και έτσι φτάσαμε σε ελλείμματα. Εμείς διαχειριζόμαστε τα χρήματα αυτά όσο γίνεται προς όφελος του ελληνικού λαού, τα ξαναγυρίζουμε στον λαό και δεν τα κρατάμε στα συρτάρια και νομίζουμε ότι αυτό το εκτιμάει ο κόσμος» επισήμανε η κ. Παπανάτσιου

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk