• Αναζήτηση
 • Τσακαλώτος: Το συνολικό άνοιγμα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα ξεπερνά τα €17 δισ.

  Έμφαση στο ότι η ΕΤΕπ στη χώρα μας δεν πέτυχε απλώς να διευρύνει τους συνολικούς πόρους που διαθέτει, αλλά προχώρησε και σε εμβάθυνση των τομέων που χρηματοδοτεί, έδωσε ο Ευ.Τσακαλώτος στην ομιλία στην εκδήλωση των εγκαινίων των νέων γραφεία της Τράπεζας στην Αθήνα, τονίζοντας ότι το συνολικό άνοιγμα της ΕΤΕπ στη χώρα ξεπερνά τα 17 δισ. ευρώ. Η ΕΤΕπ ήταν στην Ελλάδα πριν την κρίση, παρέμεινε και τη στήριξε κατά τη διάρκεια και παραμένει και ενισχύει την παρουσία της και μετά την κρίση, τόνισε ο Β.Χόιερ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Έμφαση στο ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στη χώρα μας δεν πέτυχε απλώς να διευρύνει τους συνολικούς χρηματοδοτικούς πόρους που διαθέτει, αλλά προχώρησε και σε εμβάθυνση των τομέων που χρηματοδοτεί, προσθέτοντας τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία, αστικές αναπλάσεις κλπ. έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος απευθύνοτας χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων των νέων γραφείων της Τράπεζας στην Αθήνα, που λειτουργούν με μια διευρυμένη δανειοδοτική και συμβουλευτική ομάδα.

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόιερ τόνισε ότι Τράπεζα ήταν στην Ελλάδα πριν την κρίση, παρέμεινε και στήριξε τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης και παραμένει και ενισχύει την παρουσία της και μετά την κρίση.

  Ο κ. Χόιερ τόνισε ότι στη διάρκεια του 2017 η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα φθάσει στο ποσό-ρεκόρ των 2 δισ. ευρώ. Έδωσε επίσης έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης αναφορικά με το ύψος των επενδύσεων που υλοποιούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) σε σχέση με το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας», μιλώντας για «μια αξιοσημείωτη επίδοση σε μια οικονομία όπου οι επενδύσεις υπήρξαν τόσο περιορισμένες, για τόσο μεγάλο διάστημα».

  Ο Βέρνερ Χόιερ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της σημαντικής χρηματοδοτικής συμφωνίας που έγινε νωρίτερα σήμερα με την Τράπεζα Πειραιώς για την χρηματοδότηση επενδύσεων 700 εκατ. ευρώ από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Επισήμανε γενικότερα ότι η στήριξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του ομίλου της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

  Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακάλώτος επισήμανε επίσης ότι η ΕΤΕπ μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διεύρυνση της ευρωζώνης.

  Εκτίμησε γενικότερα ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι το συνολικό άνοιγμα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα διαχρονικά ξεπερνά τα 17 δισ. ευρώ και τόνισε ότι η λειτουργία των νέων Γραφείων θα συμβάλει ουσιαστικά στην επιλογή των καλύτερων δυνατών χρηματοδοτήσεων για την Ελλάδα.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk